Možda nikada nećete moći do kraja da istražite i ispoljite sebe, ali ćete u nekom trenutku shvatiti da je život suviše kratak za to i da pojedine stvari moraju otpasti – što zapravo znači, da određene stvari morate prihvatiti – bolje pre, nego kasnije.

Budite ljubazni. Ne kukajte. Ne žalite ni za čim.

Svako zaslužuje vašu ljubaznost, nezavisno od svog ponašanja prema vama. Da biste osvojili svoju autentičnost i nezavisnost, nemojte reflektovati druge, uvek zračite sami sobom. Budite ljubazni, prema svima, u svakoj situaciji. Ne kukajte. Niko vam nije kriv, vi niste ničija žrtva. Vi kreirate svoj život. Ako je grozan, razmislite zašto ga činite takvim, ili zašto vam je potrebno da bude teško i prihvatite to. Ili promenite. Kad postupate tako – suočavate se i svesno birate – nemate za čim da žalite, jer radite najbolje što možete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @atyourtaste

Ne gubite vreme na beznačajne stvari.

Vi odlučujete šta je važno u vašem životu, za šta želite da odvojite vreme, u šta hoćete da investirate svoju pažnju i energiju. Birajte mudro. Uložite sebe u odnose sa ljudima koje volite – budite mentalno i emotivno prisutni i uključeni u njihovom društvu, budite povezani, budite tu kad ste potrebni.

Ego vam ne dozvoljava da budete srećni. Pustite kontrolu.

Ako ego upravlja vašim životom, upravljanje će vam biti glavna briga i oduzimaće vam najviše vremena i pažnje. Egu je potrebno da kontroliše, procenjuje, usmerava, kalkuliše. Oslobodite se ega tako što ćete pustiti svoju potrebu za kontrolom – prihvatite da većinu stvari uopšte ne možete kontrolisati i da ishode ne možete predvideti. Umesto kontrole, oprobajte se u prepuštanju i spontanosti.

Nećete se svima dopasti. Ako se previše trudite, gubite snagu i integritet.

Budite svesni svojih vrednosti. Ne dozvolite drugima da vas uzdrmaju, potresu i slome svojom hladnoćom, odbijanjem, distancom. Ne treba da se trudite da prikažete svoju vrednost onome ko je ne vidi, jer svako vidi ono što hoće i što traži. Nemojte se truditi, jer ćete početi da sumnjate u sebe i vaš integritet će biti poljuljan. Tužno je što neko koga smatrate izuzetnim, privlačnim, pametnim, ko vam se sviđa i koga cenite, ne misli i ne oseća to isto o vama i ne vidi vašu vrednost, ali to je njegov gubitak – vaša je samo tuga.

Comments