Iako nam se brijanje čini kao bezazlena rutina, ovih par činjenica dokazaće  da brijanju trebamo da pristupimo ipak malo ozbiljnije nego do sada. Svaka žena koja vodi računa o svojoj koži i želi da ona ostane dugo mekana i glatka. Mnogo puta se svima nama desilo da se posečemo tokom brijanja ili zaboravimo da se namažemo hidratantnom kremom nakon ovog malog zahvata. Počitajte ovih par saveta i sprečite da vaša koža trpi posledice brijanja koje su i više nego česte iako ih većina žena skoro nije ni svesna. Negujte svoje telo na pravi način!

Nikada ne brijte kožu na suvo

Kada smo u žurbi, često se brijemo na suvo i u brzini, čto povećava rizik od oštećenja kože brijačem. Ranice i ogrebotine će se pri suvom brijanju obavezno pojaviti a često vam zbog dehidratacije mogu ostati i mali ožiljci. Kako bi izbegli ovu neprijatnost, kada se brijete to uvek učinite sa gelom za brijanje ako već niste u mogućnosti da koristite kremu za brijanje.

cinjenice brijanje 041 Činjenice koje morate znati o brijanju

Nakon upotrebe brijač dobro osušite i držite ga na mestu koje nije vlažno

Nikada nemojte ostavljati mokar brijač nakon upotrebe. Stavite ga na peškir da se osuši na sobnoj temperaturi u koliko je u prostoriji toplo i potom ga sklonite na neko suvo mesto do sledeće upotrebe. Ako je pak hladno možete ga na brzinu prosušiti fenom za kosu. Na ovaj način izbegavate da vam se na koži pojavi sitan crveni ospi i crvenilo kada se sledeći put budete brijali, a i brijač će vam duže trajati.

cinjenice brijanje 02 Činjenice koje morate znati o brijanju

Preskočite sapun

Često za brijanje koristimo sapun umesto gela, što uopšte nije dobro za našu kožu. Pored toga što isušuju kožu, sapuni prave previše pene i time onemogućavaju brijaču da u potpunosti ukloni dlačice.

Ne preterujte

Nemojte se prelaziti preko istog mesta na koži nekoliko puta. Tako možete izazvati nepotrebnu iritaciju i rane koje će se zadržavati dugo nakon brijanja. Neka brijanje postane kratko i efikasno.

Vodite računa o smeru brijanja

Da, potezi su jako važni. Brijte se u suprotnom smeru od rasta dlaka kako bi brijanje bilo efikasnije i brže. Na ovaj način uklonićete dlačice efikasno sa znatno manjim rizikom od iritacije.

cinjenice brijanje 01 Činjenice koje morate znati o brijanju

Redovno čistite svoj brijač

U koliko ostavite dlačice od prethodnog brijanja u brijaču one će se osušiti i zaglaviti te nećete moći više da ih očistite. Da ne govorimo o tome da če efikasnost vašeg brijača biti znatno manja a izvor za iritaciju znatno veći. Neočišćen brijač može dovesti do ozboljnih rekacija na vašoj koži.

Redovno menjajte brijač

Ne dozvolite sebi da koristite otupeo brijač. Ako je vaš brijač postao beskorisan bacite ga i nemojte zaboraviti da kupite nov. Zapamtite da je vašoj koži potrebna znatna nega.

Vanja Babić

Comments