Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Cipele od princa ili cipele za princezu?

Cipele od princa ili cipele za princezu?

Shopaholic4 Cipele od princa ili cipele za princezu?

Naći slatki mali par za stopala i polovinu za srce. On i one. On jedan. Njih nekoliko pari, modela. Da li je to tačan broj? Malim internim istraživanjem navika svojih prijateljica, čini mi se da počinjem da shvatam vezu ljubavi prema muškarcu i ljubavi prema cipelama. Drugarica “O” mi je rekla da je to sasvim jasno kada postaviš da je ljubav iluzija, a da su cipele večne. A i moda se uvek vraća. Makar svakih 10 godina. Malo li je? Neke veze i ne požive toliko.

“Vi ste žene lude za cipelama. Utripovale ste se da ste sišle sa manekenske piste.”

“A šta si ti, Dejvid Neostvareni Bekam sa svim tim kladionicama i kombinacijama? Šta svet tebe čeka da im daš neki gol!?” Uleteh u okršaj sa muškim predstavnikom, pa se vratih na svoje prijateljice. Žene smo, razumemo se. Mislim… Šta nosiš večeras? A imaš li cipele za to? Večito pitanje brižne drugarice u pripremi za neki dobar dejt. Sa njim. Naravno.

Današnji moderni modeli obuće zapravo odgovaraju savremenom muškarcu – neudobne, čudne kombinacije materijala, ali čine da se osećaš kao da nosem paraš nebo. Neke devojke vole kada se na prvi pogled oduševe a baš im takve trebaju, a inače ih nerviraju planske kupovine. Te iste devojke ne vole komplikovane veze i odnose i odlaze onda kada prepoznaju da sa svojim muškarcem moraju da se igraju muško-ženskih igrica. Tada nema ni uspešne kupovine, a ni prave veze za njih.

Neke se zaljubljuju na prvi pogled i idu tamo gde ih srce nosi, kupe pa makar posle ostale bez kinte za ručak. Nemala cena za veliki užitak. Problem je kada od toliko leptirića u stomaku za momcima, teško prepozna onaj pravi pokret koji kaže “to je taj”. Neke u tom treperenju previde pravog, a od nekih naprave Romea i obično se tako i završi – nekom tragičnom vezom. Ili tragično – komičnom, ako ima više… hmmm “sreće”.

Neke znaju šta hoće. Imaju sliku modela ispred očiju i samo za tim tragaju. Takve žene su od strane familije i zabrinutih tetaka i strini prozvane “izbiračice”. Postoje verzije izbora partnera za ovu devojku. Ili na kraju padaju na onu prethodnu priču “ljubav na prvi pogled”, ili uz osmeh istražuju i na kraju nalete na taj par, pardon, tog idealnog.

Nekada je postojala čitava kultura prepravki i popravki, ali kao i u ljubavi, popravljeno više nije ono što treba da bude. Nekako se vidi da je nešto nakalemljeno što tu ne pripada. Nekada je problem u majstoru za prepravke, ali većinom u materijalu koji nije bio za promenu.

Imam prijateljice koje su zbog svoje visine prinuđene da prilagode visinu štikle svom muškarcu. A jedna mi je odgovorila da ne postoji nista više sexy za nju nego kada joj, dok plešu, njen dragi stavi glavu na rame. I uopšte joj nije važno koliko je na štiklama viša od njega, sve dok joj noge u njima imaju onaj dobar oblik.

Sada razmišljam o generaciji moje mame i kombinovanju cipela i torbe – ideal match i shvatam njhovu potrebu, pa zatim i razočarenje u ideale u godinama koje slede. Jednostavno, neke stvari se ne daju idealno uskladiti. Niti postoji idealna polovina za svakog. Pedesetih godina žene su imale nekoliko, ako ne i samo 2 para cipela! Iako sa muške strane najpromiskuitetniji period u svim oblicima društenog života, ove žene su bile lepe i doterane i uvek su izgledale kao da je taj par kupljen baš za tu priliku. Znale su da je spoljna predstava samo iluzija. I da, znale su za sve poroke svojih muževa, ali su, kao i sa cipela, čistile svako veče tragove poroka sa svojih ljubavi.

E pa sad, neke žene im tepaju, neki odgovaraju svima, a neki samo svojoj Pepeljugi. Tuđe uzmeš u nuždi ili u tajnosti. Kod popravki nastaje haos. Kako odrastamo i dalje ih volimo, ali želimo posebne i specijalne primerke. I ma koliko ih volele, uvek želimo da su nam samo malo udobniji, mekši, prošle godine nam je bolje stajao… Taj par cipela i ta jedna osoba koja je razlog našeg osmeha od jutros.


Nataša Naumović brzo priča, brzo kuca, a još brže misli. Zaljubljena u marketing, pisanje, kulturologiju i modu. Voli da kuva i da dobro izgleda u kuhinji. I misli da to nije nista neobično. Ne voli šablone i ljude koji kažu to niko ne radi. Voli svoje prijatelje i brata i od skoro potpuno zaljubljena u jogu.

Editors choice