Šta kažete da malo odmorimo od srca, cvetića i svega što previše podseća na Dan zaljubljenih? Ostavićemo boju ljubavi i od romantičnog dosta. A kao inspiraciju biramo čipku. Ženstveno ćemo da zadržimo.

Iako vam se može na prvi pogled učiniti komplikovano, verujte, nije. Uzmite kocku-dve čokolade za bolju koncentraciju (za čokoladu ni ne treba razlog, ali da umirimo savest), četkicu u ruke  i samo pratite instrukcije!

Najpre zaštitite nokte osnovom koju obično koristite, a zatim stavite bilo koju crvenkastu ili roze nijansu. Nanesite dva sloja, a zatim uzmite beli lak kako biste dobili oblik meseca. Ne marite ako nije savršenog oblika, jer dorada tek sledi. Sledeći korak jeste da dodate polukrugove na već postojeći oblik meseca, kao da želite da imate milje na noktima (Što bi, kad smo već kod miljea, bio savršen motiv za naše područje).

Za precizne poteze možete da koristite neku staru ukosnicu ili čačkalicu ukoliko nemate tanku četkicu. Zatim je očistite od belog laka, umočite u crveni ili roze, koji ste već izabrali, i na svaki polukrug miljea stavite jedan kružić pri samom vrhu polukruga, tj. ivice.

Krajnji rezultat zahvaljujući miljeu i mesecu – utisak čipke na vašim noktima.

cipka na noktima Čipkasti nokti za tili čas

Vesna Marić

Comments