Predstava koja je ove godine obeležila 6,000. izvođenje, u režiji Franka Dragonea (Franco Dragone), ovog vikenda se našla i u Beogradu. Alegria, jedna od tehnički najzahtevnijih predstava poznatog cirkusa “Cirque du Soleil”, impresionirala je publiku svojom raskošnom scenografijom, izvanrednim vizuelnim i pratećim efektima i fenomenalnim lajv-bendom. Pedeset pet akrobata, tri klovna i mnoštvo simpatičnih pomoćnika iz sedamnaest zemalja, predstavili su svoj pompezni šou u najboljem svetlu.

19 Cirque du Soleil: Alegria

Magični cirkus

Alegria, koja postoji od 1994. godine, a po arenama nastupa od 2009. za svoj spektakl uz sebe ima dvadeset dva kamiona opreme, ogromnu pokretnu, ručno bojenu binu na sprat, preko 400 ručno pravljenih kostima, šešira, cipela i nakita. Bez obzira koliko zahtevno bina izgledala, tim tehničara cirkusa za samo tri i po sata uspe da razmontira binu, stoga je cirkus odmah spreman za nastavak turneje. Za vreme turneje, nakon svakih deset nedelja učesnici imaju dve nedelje pauze, ali su uslovi u kojima rade izuzetno kvalitetni i ispunjavajući.

Soundtrek predstave Alegria, koji je nominovan za Gremi, ostaje najprodavaniji album cirkusa do danas. Uz oduševljenje publike, bend obučen u šljokičavo-bele frakove, prvi je stupio na scenu. Oni su svaku tačku pratili uz posebno komponovanu muziku. Nakon njih, izašao je i domaćin koji je podsećao na jezivu verziju Kvazimoda i svima poželeo dobrodošlicu na francuskom. Sama elita, svetski poznatih i priznatih akrobata, učestvovala je u ovom spektaklu, podeljenom na deset numera. Smenjivale su se gipke gimnastičarke, moćne akrobate na trapezu, očaravajući bacači plamena, a klovnovi su uz satirične skečeve uveseljavali, posebno najmlađu publiku.

Ukoliko niste imali priliku da prisustvujete ovom izvanrednom spektaklu, pogledajte delić ove impresivne predstave.


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments