Kler Rita Meri Megvajer (Clare Rita Mary Maguire), rođena je 15. septembra 1987. u Birmingemu u Velikoj Britaniji. Važi za jedan od najboljih izvoza države koja nam je pružila velikane kao što su The Beatles! Pevačica i tekstopisac čiji glas nikoga nije ostavio ravnodušnim pojavila se na muzičkoj sceni 2008. godine. No, ona se bavi muzikom od svoje sedme godine. Prekretnica u karijeri je bila kada je njen glas oduševio članove zirija BBC Sound of 2011, gde se našla na petom mestu kao obećavajuci novi umetnik.

Clare Maguire 560 x345 Clare Maguire

Njen singl prvenac  “Ain’t Nobody”  pušten je u javnost 18. oktobra 2010. godine i dostiže veliku popularnost. Mlada dama se ubrzo potom pridružuje grupama Plan B i Hurts, kao predgrupa na njihovoj evropskoj turneji, posle čega sledi izlazak njenog drugog singla “The Last Dance”, o kom se priča da je tekst za njega Kler napisala dan posle smrti muzičke ikone Majkla Džeksona (Michael  Jackson). Posle dužeg vremena ona je obradovala svoje fanove, izbacivši album prvenac  “Light After Dark”, koji je ušao u prvih 10 na listi najprodavanijih. Kada se čuje njen glas, ljudi je upoređuju sa Stivi Niks (Stevie Nicks) i Eni Lenoks (Annie Lennox), dok su njeni muzički uticaji bili Dzoni Keš (Johnny Cash), Princ (Prince), Majkl Džekson (Michael  Jackson) i drugi. Pošto je mlada, relativno nova i u žiži popularnosti, novinari je često pitaju da li joj producenti, režiseri, stilisti i drugi nameću stilove da bi se bolje prodavala kao brend. Ona na to odgovara: “Kada počnem neki projekat, lično se brinem za svaki detalj, da li je to video spot ili tekst pesme ili šta nosim,  uvek ću biti dosledna sebi i pokušati da ostanem unikatna!”


Pavle Jakičić je svestrana osoba, koja uživa u sitnicama koje mu život pruža. Ne postoji etiketa koja ga označava. Obožava sve od psihologije do mode! Ne podnosi licemerje i laži! Moto : “The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do!”

Comments