Sve što nam je ovih dana potrebno su listanje inspirativnih stranica modnih magazina i slušanje podkasta koji će nas pokrenuti na neku akciju kada aktuelna pandemija bude iza nas. Novinarka i modna kritičarka Suzy Menkes pokrenula je podkast pod nazivom “Creative Conversations” u kome sa najuticajnijim dizajnerima, misliocima i rukovodiocima modne industrije razgovara o njihovom životu, inspiracijama, poslovnoj filozofiji i svemu onome značajnom što je činilo njihov put kada je reč o privatnom i profesionalnom životu, a što će slušaoce inspirisati, zabaviti i pokrenuti.

Njena prva gošća bila je Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorka modne kuće “Dior”, prva žena koja je vodila ovaj brend i koja ga je obogatila svojom prepoznatljivom feminističkom i umetničkom vizijom, a mi vam prenosimo delić onoga što je u razgovoru sa Suzy Mankes rekla o revijama visoke mode u trenutnim okolnostima, ženama umetnicama, osnaživanju žena i naravno, trenutno aktuelnoj temi- karantinu.

Revije visoke mode

“Iako su modne revije u julu otkazane, volela bih da pronađemo drugi način za njihovu realizaciju. Imam važnu vezu sa studiom i ateljeom. U ovom trenutku osoblje iz naših ateljea radi kod kuće. S njima smo u kontaktu putem videa, ali veoma je teško realizovati modnu reviju na ovakav način. Imam neke ideje na umu, ali želim da nađem novo rešenje za realizaciju revije. Sada sam usredsređena na novu ideju, o kojoj još ne mogu da govorim, a koja bi nam mogla pomoći da visoku moda predstavimo na drugačiji način svetu. Ako želite da razumete ovu modu, morate da vidite realan komad onako kako treba. Za nas je veoma važno da promovišemo umešnost naše kolekcije i ideja je, s jedne strane, da radimo sa našim kupcima sa ličnom garderobom, a s druge, da vidimo da li možemo pokazati našim konzumentima nov umetnički rad.”

Comments