Trenutno se retrogradni Merkur bliži kraju, ali nam sa time dolazi i pomračenje sezone. Vaš raspored je verovatno bio ispunjen zadacima i obavezama, ali kako se bliži sledeći mladi Mesec, stvari se konačno okreću nabolje. U stvari, dok se Sunce i Mesec ovog meseca spajaju u fiksnom zemaljskom znaku, Biku, konačno ćete dati prednost sopstvenoj udobnosti i zadovoljstvu. Duhovno značenje ove lunacije je u tome da se razmazite luksuzom. Dolazi nam crni mlad Mesec.

Šta je crni Mesec?

Crni Mesec ima mnogo različitih značenja, ali ovaj trenutni se smatra sezonskim Mesecom. To znači da je to jedan od četiri puna Meseca u prolećnoj sezoni, što je prilično neuobičajeno i dešava se samo jednom u 33 meseca. Period crnog Meseca je idealan za postavljanje određenih namera, jer označava početak novog lunarnog ciklusa.

Kada će se održati crni Mesec?

Dana 19. maja, Sunce i Mesec spojiće se na 28. stepenu Bika. Doneće nove početke kućama kojima vlada Bik u svačijoj natalnoj karti. Pošto ovim mladim Mesecom vlada Venera u Raku, svi će osetiti snažnu želju da daju prioritet ne samo materijalnim, već i emocionalnim potrebama. Sada je vreme da usredsredite svoje napore na uspostavljanje dugoročne sigurnosti u fizičkom carstvu – kroz hranu, novac, hranu itd. Bitno je da istovremeno slušate šta vam vaša intuicija govori. Ako ste se osećali nestabilno ili rasejano zbog retrogradnog Merkura, crni Mesec će sigurno obeležiti značajan trenutak jasnoće, posebno u oblasti vaše karte kojom vlada Bik. Samo budite sigurni da ne prenaglašavate materijalnu stranu toliko da izgubite iz vida odakle dolazi prava sigurnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✧༺༻✧ (@h0tc0uture)

Crni mladi Mesec je savršeno vreme za postavljanje namera oko vrednosti, imovine i resursa — bilo čega što čini život jednostavnijim. Ovo je srećno vreme da bolje sagledate svoje finansije, da biste bili sigurni ne samo da imate sredstva, već i u stabilnost koja vas može održati u godinama koje dolaze. Zaslužujete da se osećate zbrinutim, a ova lunacija je podsetnik da ne tražite previše dok težite sigurnosti.

Kako će crni Mesec uticati na svaki znak?

Ovan

Novi počeci se odvijaju u vašoj drugoj kući novca i resursa i to na najbolji način. Kada je u pitanju vaš imetak, tražite doslednost i udobnost. Budući da se Sunce i Mesec spajaju u Biku, krenućete ka novom početku u ovoj oblasti. Možda ćete napraviti luksuznu kupovinu ili obezbediti dodatne, dugoročne resurse koji će vam značiti u budućnosti. Obavezno se sada oslonite na opipljivu stranu života, jer će vam to doneti mnogo zadovoljstva.

Bik

Devetnaestog maja ćete doživeti obnovu identiteta i samoizražavanja dok se razvija crni Mesec. Ova lunacija centrira vaše potrebe na način koji je prijatan i zadovoljavajući, zato budite sigurni da se počastite. Kao neko ko daje prioritet uživanju, ovaj mlad Mesec samo će pojačati vašu želju da uživate u opipljivim stranama života. Idite da sredite nokte ili na elegantnu večeru – bilo šta što vam omogućava da date prioritet sopstvenom zadovoljstvu.

Blizanci

Načni na koje se izolujete i punite energijom doživljavaju trenutak obnove dok nastupa crni Mesec. Iako je ova energija mnogo sporija i opuštenija od onoga što vam je obično prijatno, ona vam daje priliku da se opustite. Devetnaesti maj je trenutak da budete malo asocijalni i savršeno vreme da se odmorite pre nego što vaša sezona počne.

Rak

Sunce i Mesec spojiće se u Biku i tada će krenuti novi počeci u vašim prijateljstvima i društvenim grupama. Tražite sigurnost i zadovoljstva kroz svoje veze sa drugima, a crni Mesec je prilika da se oslonite na veze u kojima se osećate najprijatnije. Devetnaesti maj bi mogao da označi početak nove veze ili bi moglo biti vreme za druženje sa dugogodišnjim prijateljem. U svakom slučaju, 19. maja ćete biti ohrabreni da se družite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✧༺༻✧ (@h0tc0uture)

Lav

Kad se Sunce i Mesec spoje u Biku 19. maja, počeci će krenuti da se otvaraju u vašoj karijeri koji će ustoličiti vaše zadovoljstvo. Važno je da vam posao bude zadovoljavajući i prijatan. Ovaj mlad Mesec je savršeno vreme da razmislite kako možete da se oslonite na zadovoljstvo koje dolazi sa vašom javnom ličnošću. Sada je vreme da se usmerite na novi poslovni poduhvat ili kreativnu potragu na poslu — bilo šta što vam omogućava da uživate u svojoj karijeri.

Devica

Mlad Mesec u Biku će zapaliti mirne početke oko vaših trenutnih sistema verovanja i pogleda na svet. Ovo je vreme da okrenete novi list, posebno kada su u pitanju vaše perspektive. Ako ste bili željni da ozbiljno shvatite novu studiju ili rezervišete putovanje u inostranstvo, sada je prilika za to. Uvek tražite nove načine da budete prosvetljeni, a crni Mesec je trenutak da se posvetite zadovoljavajućem, novom načinu života.

Vaga

Novi počeci će krenuti da se otkrivaju u resursima. Možda ćete uložiti u nešto i napraviti veliku kupovinu ili ćete pronaći način da obezbedite dugoročnu štednju otvaranjem novog bankovnog računa ili plana za penzionisanje. Ovo takođe može biti vreme da podelite odgovornosti sa značajnom osobom koja je zainteresovana da sa vama izgradi temelj koji će izdržati test vremena – planiranje budućnosti je postalo mnogo prijatnije.

Škorpija

Dok se Sunce i Mesec spajaju u Biku, vaši romantični odnosi će doživeti novi početak usredsređen na trajno zadovoljstvo. Nakon užurbanog aprila, crni Mesec vam omogućava da okrenete novi list u partnerskom odnosu koji naglašava stabilne, intimne veze. Sada je vreme da se oslonite na svoje odnose sa drugima, koji su više nego sposobni da podnesu razne izazove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✧༺༻✧ (@h0tc0uture)

Strelac

Vaše navike i rutine se obnavljaju 19. maja, kad nastupa crni mlad Mesec u Biku. Razmislite kako održavate prakse kojima se svakodnevno bavite, a ako su im potrebna prilagođavanja, slobodno to učinite sada. Režimi su zamišljeni da budu prijatni, pa budite sigurni da upotpunite svakodnevni život trenucima zadovoljstva, bez obzira koliko bili mali. Dozvolite sebi da uživate u omiljenoj hrani ili nabacite najudobniju pidžamu posle dugog dana — bilo šta što život čini malo slađim.

Jarac

Sunce i Mesec će se spojiti u Biku, donoseći nove početke oko toga kako doživljavate radost i zadovoljstvo. Crni Mesec je prilika da date prioritet svom zadovoljstvu, a da ne morate da se cimate. Zato slobodno počastite sebe kako god želite. Idite na sastanak, upišite se na kurs kuvanja ili idite na degustaciju vina. Sve što daje prednost zadovoljstvu i smanjuje stres.

Vodolija

Dok se Sunce i Mesec susreću u znaku Bika koji je fokusiran na udobnost ovog meseca, krenućete u nove pobede u svom domu i porodičnom životu. Ovo bi mogao biti trenutak da razmislite o tome kako možete povećati nivo zadovoljstva koji doživljavate iza zatvorenih vrata. To može da podstakne potencijalnu promenu prebivališta ili u dinamici kod rođaka. U svakom slučaju, ovo je idealan dan da provedete vreme opuštajući se u svom prirodnom staništu, okruženi ljudima sa kojima se osećate kao kod kuće.

Ribe

Crni Mesec u vaš svet donosi nove ideje, mišljenja i perspektive kojima je prioritet vaše lično zadovoljstvo. Vi ste neko ko duboko uživa da deli znanje sa ljudima oko sebe, a ovog dana će se od vas tražiti da se uključite u diskusije koje su jednostavne i zadovoljavajuće. Možda ćete biti skloni tome da se upustite u novo učenje ili praksu. Odaberite bilo šta što ne samo da izaziva vaše interesovanje, već vam omogućava da se opustite i smanjite stres.

Pročitajte još i: Modni horoskop za maj 2023: Šta da nosite prema horoskopskom znaku?

Naslovna fotografija: instagram.com/h0tc0uture

Marija Gavrilović

Comments