Crvene jakne su u fokusu ove modne sezone – baš kao i svi drugi odevni komadi u boji ljubavi i strasti. Zato su naši stilisti izdvojili kožne, bomber i elegantne jakne u crvenoj boji, koje možete da nađete u domaćoj ponudi.

Ove sezone, popularni su i cherry crveni tonovi, kao i vatrenije verzije boje. Ali bez obzira na specifičnu nijansu crvene, ono što je zajedničko ovim komadima je da svi izgledaju kao najbolji crveni ruž za usne. I dalje su zasićeni i dovoljno efektni da zaustave saobraćaj, ali prenose snagu i osećaj elegancije — i možda malo zrelosti.

Crvena boja “otvara” sve što nosite i svaki autfit čini barem malo zanimljivijim.

Klasičnim, kvalitetno skrojenim odevnim komadima crvena daje element uzbuđenja, udahnjujući nov život osnovi svakog garderobera, kao što su jakne. S obzirom na to da je u prelaznom periodu vreme promenljivo, crvene jakne će vam biti praktične, jednako koliko i trendi.

Ovo nije prvi put da modna industrija ima ljubavnu vezu sa crvenom bojom. Duboko zaronite u modne arhive i naći ćete tračke crvene tokom blistavih sedamdesetih i devedesetih u kojim dominira grunge estetika. Moda, kao i istorija, ima tendenciju da se ponavlja. Ova ciklična priroda znači da ono što je nekada bilo staro – postaje novo, a 2024. godine oživljavanje crvene boje svakako je jedan od najznačajnijih trendova.

Našli smo šest crvenih jakni koje ćete moći da nosite sve do leta, za različite prilike. Pogledajte izbor naših stilista.

Crvene jakne: Top 6 modela iz domaće ponude

Mona crvena kožna jakna

Kad tražimo kožne odevne komade, uvek se okrećemo Moni, a i ovoga puta u kolekciji imaju crvenu jaknu vrednu vaše pažnje. Ima siluetu iz osamdesetih koja se vratila u modu, dok su detalji u vidu džepova veoma moderni.

c1 Ove crvene jakne će razdrmati vaše odevanje u prelaznom periodu

Superdry crvena bomber jakna (Fashion&Friends)

Bomber jakne sa azijskim motivima ne izlaze iz mode, a Superdry model je istovremeno sportski i efektni. Možemo da zamislimo kako ovu jaknu nosimo u farmerke, ali i uz lepršavu haljinu.

c2 Ove crvene jakne će razdrmati vaše odevanje u prelaznom periodu

Zara teksturisana kratka crvena jakna

Zara u aktuelnoj kolekciji ima crop jaknu od mešavine materijala, a njena specifična tekstura izgleda posebno sofisticirano. Idealna za prolećne poslovne kombinacje.

c3 Ove crvene jakne će razdrmati vaše odevanje u prelaznom periodu

Zara satenska crvena bomber jakna

Još jednu sportsko-elegantnu jaknu pronašli smo u Zari – satenski materijal je čini zanimljivim delom bilo kojeg autfita. Takođe ima retro izgled trenerki kakve su se ranije nosile.

c4 Ove crvene jakne će razdrmati vaše odevanje u prelaznom periodu

Mango crvena jakna od tvida

Jakne od tvida su veoma elegantne i savršen su dodatak bilo kom poslovnom garderoberu. Donose francuski šarm u vaše odevanje, a Mango model je posebno chic zbog džepova i poruba.

c5 Ove crvene jakne će razdrmati vaše odevanje u prelaznom periodu

Cropp crvena bomber jakna

Najzad, jedna jakna potpuno sportsko estetike, koja će vam dobro doći za ležerne autfite. Dodajte malo boje opuštenim odevnim kombinacijama putem crvene Cropp bomber jakne.

c6 Ove crvene jakne će razdrmati vaše odevanje u prelaznom periodu

Pročitajte i ovo: Bermude ovog proleća menjaju suknje – našli smo 10 modela za svaku priliku

Naslovna fotografija: instagram.com/sfennous

Božica Luković

Comments