#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Verovali ili ne postoji takozvana “formula” koja određuje kojim je izvođačima dozvoljeno da se nazivaju titulom “one hit wonder”. U Sjedinjenim Državama se takvim čudom smatraju muzičari kojima je samo jedna pesma, u čitavoj muzičkoj karijeri, uspela da se provuče među pozicije čuvene top-liste “Billboard Hot 100”, dok se neretko kriterijum sužava na propusnicu za prvih četrdeset brojeva ove liste.

1. One hit wonder Čudo od pesme

Pesma “You Get What You Give” našla se 1999. godine na tridesetom mestu top-liste “Billboard Hot 100”

Grupa OMC je postala poznata zahvaljujući pesmi latino ritma “How Bizarre”, nakon koje se ovaj sastav hitovima više nije oglašavao. Pesma se vratila na top-liste nakon smrti pevača 2010. godine.

2. One hit wonder Čudo od pesme

Melodijom pesme “My Sharona”, koja na tako jednostavan i brz način postaje zarazna, članovi sastava The Knack osvojili su publiku širom sveta

Jednočlani bend White Town ostaće zapamćen po dopadljivoj pesmi “Your Woman” iz devedesetih, prikazanoj crno-belim spotom.

Grupa 4 Non Blondes stvorila je hit “What’s Up?” koji, iako je nastao 1993. godine, mnogi mladi i danas pevuše napamet. Međutim, on je nažalost ostao i njihov jedini uspeh na muzičkoj sceni.

3. One hit wonder Čudo od pesme

Pesma “Groove Is in the Heart” grupe Dee-Lite, izdata 1990. godine, našla se na četvrtom mestu Bilborodove top-liste

Osamdesete godine su nam ostale u pamćenju kao jedan od najlepših muzičkih perioda, između ostalog i zahvaljujući ritmovima pesama kao što su “Take on Me”, norveške grupe A-Ha, kao i numeri “Come On Eileen” sastava Dexys Midnight Runners o kojima nakon ovih hitova nismo mnogo toga čuli.

Pesma “Video Killed the Radio Star” možda nikada ne bi postigla svetsku slavu i na taj način se upisala na listu “one hit wonder” da njen spot nije pušten, u minut nakon ponoći, kao prvi video na muzičkom kanalu MTV.

Pesma “Dance With Somebody” postala je jedan od dobrih, ali nažalost usamljenih razloga zbog kojih znamo za švedsku grupu Mando Diao.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice