Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ćutanje na sastanku: Razgovor između redova

Ćutanje na sastanku: Razgovor između redova

1/2

Kad se sa nekim sretnete prvi put uživo, razgovor je imperativ. Ono preko četovanje se takođe smatra razgovorom, ali drugačije je kad ne gledate sagovornika, imate fore da malo razmislite i da obrišete i preformulišete nešto što hoćete da kažete. U pisanoj formi možete da se pokažete samopouzdanje koje gubite pri susretu uživo. Jer razgovor pretpostavlja gledanje sagovornika, slušanje njegovog glasa i pre svega – razmenu.

Muškarci često razgovor vode sami, a ako ste u fazonu da ih intervjuišete, lako se ubace u trip i uopšte ne primećuju kako su se raskokodakali i kako uživaju u vašem interesovanju i kako su se naduli kao žabe, misleći da su mnogo zanimljivi, samo zato što vi umete da ih slušate.

Pa kad nešto što pokašavaju da kažu, a vi to formulišete u pet reči, pet sekundi pre nego što su oni uobličili misao, dobijete onaj pogled tačno tako, ali kako si to mogla da znaš?!

Mogla sam. Jer slušam i gledam i osećam. Sve u isto vreme. Pritisnem tri dugmeta, uključim automatskog pilota i opustim se, uživam u vožnji. Uostalom, nisi ti nikakvo čudo neviđeno i nečuveno, niti je tvoja priča jedinstvena. A da ti pravo kažem, trošiš preteranu količinu reči za nešto što stane u prostu rečenicu. Naravno da razumem o čemu govoriš, kad govoriš o tome kako se zbog nečeg osećaš, šta te naljutilo, povredilo, uznemirilo. Razgovaramo o temeljnim ljudskim temama, a ne o politici i kompjuterima. A tu sam na svom terenu. Samo me čudi, šta te čudi? Nekoliko puta sam dobila onaj pogled i prosto si se trgao, iznenađen. Rekla sam ti u šali, vidiš kako mi dobro radi skener. A onda sam opušteno pogodila šta si u horoskopu, skroz bez razmišljanja.

Ćutanje na sastanku Razgovor između redova Ćutanje na sastanku: Razgovor između redova

A ja bih radije da isključim i automatskog pilota i skener. Da sedimo negde kao stari prijatelji. Uopšte mi nije zabavno, ni posebno prijatno da slušam, a da nikad ne čujem ništa novo. Ništa istinski zanimljivo. Ja bih da razgovaramo između redova. Da sedimo u parku, u smiraj dana i gledamo. Da povremeno prokomentarišemo prolaznike, mirise, boje, pojave, atmosferu. Da izrazimo po neko osećanje koje izaziva sedenje u parku u smiraj dana.

Editors choice