Nisam umela da se zaustavim, nisam umela da obuzdam to osećanje – ja kad volim, predajem se potpuno, i svaki put verujem u to, i nikad ne posumnjam, i uvek mislim da je to ono što sam čekala. A onda BUM, osetim taj udarac, kada me stvarnost lupi u glavu, kada se razočaram, kad nastupi hladnoća. O, ima ljubavi, naravno da je ima… Ja volim, i ne krijem to, ali boli, boli kad pomisliš da možda neće biti to što očekuješ, onda kad ti fali nešto, a ne smeš ni reći šta.

I boli užasno što vidim da te više nema kao pre, i što više nisam sigurna da li je to trenutno ili rupa postaje sve dublja i dublja, i boleće još više ako propadnem u nju bez dna. Ustaću ja, ponovo se dići, ali neću biti ona ista. Nosiću još jedan teret više. Ne mogu da kažem, ne smem da kažem, dešavaju se pogrešne stvari.

tumblr mco7vvdumG1rvva76o1 1280 Čuvam te

U mom srcu uvek ima mesta za tebe

Da li je toliko teško imati obzira, da li ja preterujem kad kažem “voli me potpuno, voli me bezuslovno, voli me i kad sam najgora, jer čak i tada ima u mom srcu mesta za tebe”? Da li je toliko teško obuzdati sve te gluposti, sitnice koje znaju da povrede, ne trajno, ali malo po malo, i postanu već nepodnošljive i veće u očima onoga ko ih gleda često.

Polako pada prašina i zatrpava sve ono što sam čuvala, sve ono što sam štitila od zlih jezika, od loših ljudi, od svakog ko mi je samo jednu lošu reč protiv toga rekao, i zapitah se: Vredi li? I čekam da shvatiš, i nadam se, ipak još nisam otišla daleko, stigni me i uhvati, ne daj da odlutam, zadrži me i podseti na sve ono što smo voleli kod nas, na lepotu svega onoga što smo delili, a što je sada samo rutina.

tumblr ma7om7fJ9G1rz4u3so1 500 Čuvam te

Ne daj mi da odem, nisam predaleko odmakla

I znaš, shvatimo da smo trošili vreme na gluposti tek kada nam nestane vremena. Kajemo se jer nismo govorili prave stvari onda kada je trebalo, tek kada više nema šta i nema kome da se kaže. Ljudi skoro uvek kasno reaguju. Seti se, moje si sve i želim da to i ostaneš… A ti mi pomozi, jer takve se bitke biju u paru, ne mogu sama, potreban si mi, ali sam previše ponosna da ti to kažem, i neću ti reći, ne bi to bilo to kada bih pred tebe ja stavljala putokaze.


Jovana Sotirov “Ovakva će te teško zavoleti, teško ćeš joj se svideti i teško će ti to ona priznati. Ma, i kad prizna, opet će ti teško ljubav pokloniti. Ali kad te zavoli, neće te ovakva, prijatelju, nikad ni prevariti ni izneveriti. Takva ti je ona.”

Comments