Žene uglavnom imaju tu uvrnutu ideju da muškarci treba da se bore za njih. Biće da se radi o genetskom nasleđu od pre nekoliko vekova, kad su muškarci bili vitezovi i nosili boje svojih dama na turnirima. Dužnost svakog viteza bila je da se bori za svoju damu i uopšte za svaku damu koja je u nevolji. Na damama je bilo da se postaraju da upadnu u nevolju i čekaju da budu izbavljene. Mada, stvarno mislim da su vitezovi prosto najviše voleli da se fino izmakljaju između sebe i pobede druge vitezove, pa da se posle najedu divljači i napiju vina, a damama šta pretekne posle zabave. Sumnjam da im je bogzna šta preticalo i da su preterano uživale u pažnji koju su pobednici bili u stanju da im iskažu pod svilenim baldahinima. Čisto sumnjam da su uopšte uspevale i da svuku svoje čipkaste noćne haljine – rašta se petljati sa svim onim ukrasnim trakama, kad možeš samo da podigneš suknju. A verovatno se i nije isplatilo svlačiti se za tih desetak minuta zabave. Samo se pitam kome je bilo zabavno? Ali hej, to su bile dame za koje su se njihovi vitezovi borili.

Emancipovane žene u stvari misle na to da li će njihovi muškarci učiniti nešto da ih zadrže kad one izjave da ih ostavljaju.  Zapravo, one to očekuju, a stvarno ne znam zašto, kad u iskustvu stotine žena sa kojima sam vodila ženske razgovore nema zabeleške o tome da takvo očekivanje nije bilo besmisleno i uzaludno.

Razmislite. Ostavljate ga. Sigurno ne zato što vam je sa njim super i zapravo želite da mu rađate decu. Mislite da on ne zna koliki je seronja? Mislite da mu se nije smučilo to što je bio još veći seronja zbog toga što ste vi bili takva kučka? Ili što je bio još veći seronja jer ste vi bile tako prokleto ispravne, da ništa nije mogao da vam zameri? Ili što je bio još veći seronja jer nije znao kako da vas otkači?

Za šta da se bori? Da namakne oko vrata omču koja se nekim čudom upravo sama skinula?

126952939 Da li će se boriti za vas?

I šta kada ste uočile svog viteza?

Shvatile ste. Da ne pomislite da navijam za muškarce, idemo dalje.

Comments