Sunđeri za nanošenje tečnog pudera

Kad nanosite tečni puder, suština je u tome da se on lepo upije i izjednači vam boju lica i prekrije nepravilnosti. Njega ne treba razmazivati po licu, nego utapkavati, bez trljanja, a sunđeri za nanošenje šminke su zapravo odlični za lagano i ujednačeno tapkanje, kojim ćete prekriti sve delove lica brzo i ravnomerno. Brzina je potrebna ako koristite tečne podloge i pudere koji se brzo upijaju i suše, da ne biste napravili fleke po licu (one neće biti primetne, ali stvaraće čudne senke).

Iscrtavanje usana

Olovka za usne se koristi da bi se iscrtale konture (i tako usne malo povećale, ili vizuelno preoblikovale) i napravila granica za ruž – tako izgleda precizno nanet i ne deluje bledo i razliveno na rubovima usana. Ali ako samo iscrtate oblik usana, delovaće oštro, a verovatno će se videti i razlika između olovke i ruža. Zato olovku treba položiti uz ivicu usana i napraviti deblju konturu, koju onda možete prstom da malo razmažete ka unutrašnjosti usana – tako se postiže najbolji efekat. Isto tako, usne možete našminkati samo olovkom – iscrtajte konture, popunite ih, razmažite po usnama i popunite još malo. Preko toga dodajte malo sjaja za usne, ili balzama za negu usana i usne će delovati sočno i prirodno.

makeup 1 1 Da li ispravno koristiš ova kozmetička sredstva?

Regenerator – pre pranja kose

To zvuči potpuno pogrešno – uvek prvo operemo kosu (dva puta šamponom), zatim je iscedimo, pa onda nanesemo regenerator, raščešljamo kosu i bavimo se drugim kupatilskim zanimacijama, dok regenerator odstoji desetak, petnaest minuta. Onda kosu ispiramo mlakom vodom (što hladnija voda, to kosa ima lepši sjaj), dok ne počne da škripi. E, frizeri sada savetuju da obrnemo redosled, pa će kosa biti mnogo mekša i zdravija. Ništa nećete izgubiti ako probate!

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments