Da li je šminka loša za kožu lica? Ne, ali primetićete pozitivne promene na vašoj koži kada prestanete da je nosite. Uvek postoje ta “lepa” jutra koja proteknu u žurbi oko spremanja za posao. Pospane idemo po kući sa sočivima, četkicama, maskarom, štapićima za uši… Kako bi bilo sjajno da možemo samo da nanesemo hidratantnu kremu i time kompletiramo naše spremanje kože lica. Zapitajte se: kako bi izgledalo kada bi potpuno zaboravile na šminku i nanošenje iste?

Sada imate priliku da dopustite vašoj koži da odmara od šminke i sigurne smo da ćete neku od ovih promena opaziti na vašoj koži i zavolećete prirodni izgled i sjaj vašeg lica bez šminke.

U redu je osećati se nesigurno na početku

Sigurno sada razmišljate: kako da se odreknem šminke, izgledaću manje privlačno, umorno, videće mi se podočnjaci, doći će do izražaja sve nepravilnosti na licu… Neke od vas će zbog rada od kuće morati da obavljaju poslovne radnje preko video poziva, što je dodatna briga. Da li će neko primetiti da nemate šminku? Ne brinite se, neće. Iako će vam u početku biti teško da se naviknete bez šminke, uznemiravaće vas. Međutim, vremenom vam to više neće smetati i bićete spokojnije i sigurnije prirodnim izgledom svoje kože. Dodatni razlog za radovanje je to što ćete svakog jutra imati više vremena za spavanje ili opuštanje uz jutarnju kafu.

Manje stresnih momenata

Nekada može biti poprilično naporno poštovati rutinu za negu kože. Toliko različitih proizvoda, koje nanosimo ujutru, a koje uveče, redosled nanošenja… Budimo iskrene – sigurno vam u nekom trenutku bude draže da pobacate pola tih proizvoda. Tokom svakog šminkanja razmišljamo da li smo dobro nanele puder, da li su trepavice lepo raščešljane (ili se iznerviramo kada vidimo da smo preterale sa maskarom, pa trepavice postanu slepljene i izgledaju vrlo neuredno), da li ste jednako i pravilno nanele ajlajner na oba oka… Samo pomislite da ukoliko pustite kožu da odmara od šminke – nema više ovih briga i momenata kada pomislite da ćete poludeti! Usmerite vaše misli na opuštenije momente i stvari koje možete da radite, npr. imaćete više vremena za istezanje, meditaciju, čitanje knjige ili možete lakirati nokte i različitim nail art dizajnima ih ukrašavati.

Comments