Kada govorimo o neočekivanim trendovima i nijansama kose sa kojima ćemo se susresti ove jeseni, ne možemo a da ne spomenemo nijanse zelene boje. Kosa u različitim tonovima zelene polako je počela da se pojavljuje na mnogim fotografijama trendy žena na internetu, a mi naslućujemo da će ovaj trend samo rasti u svom obimu. Krajem ovog leta i sa početkom jeseni najpopularnija alternativna boja kose biće upravo zelena, namenjena svima onima koji su dovoljno odvažni da je isprobaju. U opticaju će biti sve nijanse ove boje, od smaragdno do tirkizno, mint i neonski zelene – a kosu možete ili obojiti u potpunosti, ili je prošarati zelenim pramenovima. S obzirom na veliki broj opcija, zelenu boju kose mogu postići kako plavuše tako i brinete, a mi vam u nastavku teksta predstavljamo naših šest favorita kose u različitim tonovima zelene boje.

Duboka, smaragdnozelena, duga kosa

Duboka, smaragdnozelena nijansa izgleda magično i bajkovito – a uz to je i izuzetno efektna i upadljiva. Ovu nijansu mogu postići kako plavuše, tako i brinete, a ona je i zahvalna za održavanje. Možete celu kosu obojiti u jedan ton zelene boje, a možete i iz tamnije zelene pri korenu preći ka svetlijoj na krajevima, ali držite se toga da vam cela kosa bude zelena. Dubokozelena nijansa odlično stoji dugokosim devojkama bez šiški, koje vole talasastu kosu.

Bob u mint-zelenoj nijansi

Bob frizura u mint-zelenoj boji pravo je osveženje koje mogu isprobati plavuše, a uz malo truda i mnogo blanša, i brinete mogu uživati u ovoj boji kose. Mint boja je u trendu i u odevnim kombinacijama, a ova umirujuća nijansa odlično se uklapa uz letnji, potamneli ten. Mint kosa može biti duga, ali ova nijansa efektnije izgleda na kratkoj, messy, talasastoj bob kosi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@katielouisehale89)

Neon-zelena kosa do ramena

Neonski zelenu boju mogli smo videti u letnjim odevnim kombinacijama mnogih poznatih modnih blogerki, a one odvažne bi mogle da ovog leta i kosu ofarbaju u pomenutu nijansu. Ovu boju nije tako lako postići i za nju morate imati veoma svetlu bazu, ali imajte na umu da je morate redovno održavati i često iznova farbati, jer se neonske nijanse lako ispiraju. U svakom slučaju, sa ovom bojom nećete pogrešiti iako je zahtevna za održavanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L A U R E N (@_laurenbrianna)

Comments