Pogledaj ove dve Birkin torbe:

Birkin Hermes Da li je tvoja torba original: Detaljan vodič za prepoznavanje lažnjaka!

Pa sad sama reci: Možeš li da uočiš razlike i prepoznaš koja je original, a koja je lažna?

Možda si već imala prilike da kupiš firmiranu torbu, a možda vredno radiš i štediš za svoju torbu iz snova, u svakom slučaju, kada kupuješ luksuzni proizvod poput Chanel, Hermès ili Louis Vuitton torbe, dobijaš životnu garanciju na nju, jer ove modne kuće stoje iza svojih proizvoda.

To je komad koji zaista možeš posmatrati kao investiciju. Čak i da poželiš da svoju torbu jednog dana prodaš, cena joj može  samo skočiti. Međutim, ukoliko kupiš lažnu torbu, ne ulažeš ni u šta. One se ne mogu preprodati, vrlo brzo počnu da se raspadaju, i na kraju si, u stvari, samo na gubitku.

Stručnjaci koji se bave prepoznavanjem i razlikovanjem autentičnih od flasifikovanih torbi, otkrili su nam o čemu moramo voditi računa kada kupujemo neku luksuznu robu, ističući najfinije razlike, koje su skoro pa neprimetne! Čak iako sebi trenutno ne možeš da priuštiš Louis Vuitton “Speedy” model – nikad se ne zna, zato su ovi trikovi korisni!

Chanel

Torba “Boy Bag” modne kuće Chanel je jedna od najprodavanijih modela i ujedno jedan od najskupljih. Vrlo ih je teško nabaviti, tako da je posebno popularna i na tržištu lažnjaka! Ako ih uporediš, šta misliš koja je prava?

Chanel bad boy Da li je tvoja torba original: Detaljan vodič za prepoznavanje lažnjaka!

Odgovor: Druga!

Proizvođači lažnjaka su postali jako dobri u falsifikovanju spolašnjih detalja, te zato moraš zaviriti unutar torbe kako bi prepoznala da li je model original ili ne. Činjenica da uz torbu dobijaš i sertifikat o autentičnosti ne znači da je ona original, jer najčešće lažiraju i njih! Šta više, Louis Vuitton i Hermès ni nemaju ove sertifikate.

chanel card 2015 03.0 Da li je tvoja torba original: Detaljan vodič za prepoznavanje lažnjaka!

Razlike su uočljive kod serijskog broja, fonta koji se koristi za štampu i simbola u gornjem desnom uglu.

Takođe, Chanel ne bi dozvolio da logo bude kriv u odnosu na rub etikete, kao na slici desno.

chanel tag.0 Da li je tvoja torba original: Detaljan vodič za prepoznavanje lažnjaka!
Comments