Ako si mislila da je došao kraj svim tvojim problemima onog trenutka kada se završi pakleni period retrogradnog Merkura, onda se grdno varaš jer na snagu stupa retroshade. Možeš malo disati naravno, jer si sigurno imala problema u prethodne tri nedelje u odnosima sa sebi bliskim ljudima, kao i sa tehnologijom zahvaljujući retrogradnom Merkuru, ali ipak neće sve biti bajno ni naredne dve nedelje.

Fenomen zvan retroshade je od strane astrologa usko vezan za retrogradni Merkur i on predstavlja apsolutno najgori deo retrograde ove planete. Sama retrograda usporava veštine komunikacije (jer je Merkur ujedno i planeta komunikacije), stoga ne možemo kristalno čisto da vidimo stvari onako kakve jesu zapravo i naš um ne može da isprati tok naših misli. Zamisli da se 24/7 osećaš kao da si polu budna ili mamurna, što je jedna od posledica retrogradnog Merkura. 

Nakon što stupi na snagu retroshade, sva drama koja se dogodila za vreme retrograde počinje da se rešava i ona je neizbežna, jer se stvari moraju rešiti, htela ti to ili ne. U naredne dve nedelje bi bilo pametno da rešiš sve nesuglasice koje su se dogodile, popraviš odnose sa ljudima i iskoristiš priliku da precrtaš iz života ljude kojima tu više nije mesto. Zvuči zabavno, zar ne? 

Comments