Retke su devojke koje nisu mučile muku sa aknama. Neke su se sa njima izborile na lakši, a neke na teži način. Ipak sve nas, čak i kada smo odavno izašle iz tinejdžerskih godina, ume da “strefi” po neka bubuljica i to se potrefi da nastane na nekom vidljivom delu lica baš onda kada imamo neki važan sastanak, događaj ili dejt! (Hvala ti, Marfi!)

Ako ćemo iskreno, sa bubuljicama nemam puno problema još od srednje škole. Te sam sreće da imam normalnu kožu, koja me poprilično “trpi” i oprašta mi redovno šminkanje, isprobavanje novih makeup i beauty proizvoda (što se dešava vrlo često kada radite u jednom modnom magazinu), ali ne moram previše da se brinem da će mi lice iznenada “buknuti” i da će ga napasti akne.

Međutim, kada se neka bubuljica pojavi na mom licu to onda nije obična bubuljica. Ne, to je onda “Everest”, epohalnih razmera. Bolno, ogromno, crveno čudo! Što je još gore nikad nisam umela da naučim i zapamtim onu maminu, poznatu: “Ne diraj je, samo će biti još gore!”. Uvek je diram i uvek bude još gore. E sad, koliko god da sam te sreće da mi bubuljice ne izlaze često, toliko sam na “drugom kraju kanapa”, kada je zarastanje rana i ožiljaka u pitanju. Čini mi se da prolaze čitavu večnost i zaista ne preterujem! Još uvek se nazire ožiljak od bubuljice koja mi se pojavila na letovanju. U avgustu. Prošle godine!

Zato sam se bacila u potragu za rešenjem ovog problema. Naravno, razglasila sam ga drugaricama i jedna od njih, koja za razliku od mene ima vrlo problematičnu kožu, mi je predložila da probam MARK piling na bazi kafe.

Comments