Sećate li se one zlatne 2008. godine, kada je pegla za kosu bila vaša najbolja drugarica? Bez dužih šiški (koje nisu bas ni šiške, a nisu baš ni dužine kose), koje idu u stranu i savršeno su ispeglane peglom za kosu manje-više nijedna od nas nije izlazila iz stana – a ovaj neobični trend je izgleda našao način da nam se u 2021. godini vrati. Ovaj tip šiški u modu je vratila pevačica Jennifer Lopez, a sve više ih primećujemo i na profilima različitih modnih blogerki. Ukoliko vam nedostaje ovaj nostalgični način stilizovanja kose, ovo je pravi tekst za vas, a mi vam u nastavku predstavljamo nekoliko primera kako ih možete nositi u 2021. godini. Ah, šta sve još nećemo dočekati!

Šiške u stilu J.Lo

Naša omiljena latino diva, Jennifer Lopez, poslednjih dana u žiži je javnosti – kako zbog svoje nove/stare romanse sa glumcem Benom Affleckom, tako i zbog svog pojavljivanja na Dolce & Gabbana Alta Moda reviji u Veneciji i svojih novih stilskih i beauty momenata. Ona kao da reinventuje svoj stil u poslednjih nekoliko godina, i pokazuje nam da je trendseterka čak i u svojim pedesetim godinama (iako joj nikada ne bismo dali toliko). Na njoj smo među prvima mogli videti povratak trenda ravnih šiški sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina, kakve je svojevremeno u tom periodu i nosila. Ovaj tip šiški dodatno podmlađuje njeno lice, a odlično pristaje njenoj dugoj, ravnoj i bujnoj kosi. Kao što možete videti, blago posvetljena kosa sa pramenovima odlično funkcioniše uz retro, ispeglane ili isfenirane, duže šiške.

Retro šiške uz stepenovanu kosu

Ukoliko želite malo da modernizujete ovaj retro trend, predlažemo vam da uz šišanje dužih šiški stepenujete kosu u predelu oko lica. Na taj način dobićete suptilniji prelaz između šiški i kose (mada postoji i neka draž u tom dobro poznatom, oštrom prelazu). Ovaj tip frizure takođe možete stilizovati na više načina, a ne samo u stilu deveesetih i dvehiljaditih godina, te je praktična jer vam daje mogućnost izbora. Ovaj tip frizure pristaje svim bojama kose i svim dužinama, a trenutno je popularna ona koja vam dolazi do polovine leđa.

Comments