Sigurna sam da znate hitove “I Know You Want Me“, “Krazy“, “Shut It Down“ i “Hotel Room Service“. Ako vam kažem da ih peva Armando Christian Perez, bićete u fazonu “WTF? Ko?!“. Ok, nek’ vam bude. Da jeste, to je onaj ćelavi lik, što stalno nosi odela i naočare – Pitbull naravno, hitmejker čiji vam hitovi obeležavaju letnje (a i zimske noći).

Ako vam je relativno nova stvar sa Ne-Yom, Afrojack-om i Nayer “Give Me Everything“ dosadila, nemojte brinuti. Pre samo par sati izašao je novi album čuvenog repera (da li je reper ili ne – diskutabilno je, ali vodiću se Wikipedijom) koji nosi naziv “Planet Pit“. Poslušala sam ga i shvatila da bi trebalo da se zove “Summer Pit“, jer neću preterati ako kažem da je na ovom albumu okupljena čitava muzička elita od Enrike Iglesijasa (Enrique Iglesias), preko Keli Rouland (Kelly Rowland) do Šon Pola (Sean Paul).

Album otvara intro pesma “Mr. Worldwide“ u kojoj nam Pitbull ponosno dokazuje zašto to i jeste. Međutim, verovatno ćete opsovati i besno upitati zašto ovako dobra stvar traje samo minut i 34 sekunde, ali znate kako kažu “Sve što je dobro kratko traje“, zato udri Repeat Button i ćuti! Sledi je upravo “Give Me Everything“, ali o kvalitetu pesme i o tome koliko je ušla u glavu celom svetu govori samo podatak koji se zove “43,177,764 views”.

Idemo dalje, pomenula sam beše muzičku elitu? Da, da verujte-mi-biće-hit pesma u saradnji sa Mark Antonijem (Marc Anthony) poseduje neodoljivi refren koji je savršen za letnje noći, ali ne u gradu. Zato da bi lepo ukapirali “Ay, ay, ay“ momente, molim vas puštajte “Rain Over Me” što više dok ste na moru. Ipak, ako ništa od navedenih hitova ne upali, onda je “Hey Baby“ sigurno onaj koji će vas odvesti direktno na tu drugu planetu pod imenom Pit. Što se autotjunovanog refrena koji peva T-Pain tiče, opraštam. Zaista, nisam sarkastična, najiskrenije opraštam jer je ovo klubski banger koji će razdrmati i osobu bez sluha.

E, onda posle ovih pesama koje, što bi u narodu rekli “sidu leče” imamo pauzu. Bukvalno. “Pause” je prepuna nenapadnih promena ritma u nekom sexy-chill fazonu, tako da hajde – idemo svi zajedno Go, Stop, Drop, Pause. Posle nje imamo, po mojoj slobodnoj proceni, favorit ženske populacije (zapamtite moje reči, biće sigurno). Prvo jedno malo upozorenje: Too hot! U pitanju je pesma “Come n Go“. Haaah, o da… I to sve sa Enrike Iglesijasom kao gostujućim pevačem. Ne bih puno pričala o ovoj pesmi osim što bih rekla “Mami you’re the internet, and I’m looking for a download, and if you don’t know, now you know, yeah, I make them come…and go

Shake Senora” – kako bih je najbolje opisala…? Feauturing Sean Paul & T-Pain? Fazon vozića iz Koka Kolinih reklama? Poznata melodija u novom ruhu? Hit koji vrlo lako može da smakne “I Know You Want Me” sa liste najslušanijih?  Ne znam, recite vi meni?

Verovali ili ne, našlo se mesta na albumu i za Kris Brauna (Chris Brown). Naime, u pitanju je veoma zanimljiva pesma “International Love”. Naravno kada neko godinama biva nazivan Mr. Worldwide, ovakva iskustvena pesma se i očekuje. Uz odličan ritam proputujte svet sa Pitbulom, a ako vas zanima koje osobine velikih gradova morate imati da budete Miss International Love, Kris peva samo za vas!

Predivna Kelly Rowland će svojim čistim i savršenim glasom otvoriti jednu malo ozbiljniju pesmu “Castle Made of Sound”, i u njoj možemo čuti onaj pravi rep i zanemariti komercijalni klubski zvuk. Divno! Ali, naravno pričamo samo o jednoj pesmi jer već u sledećoj imamo instant -zaigraj momenat. Znate one pesme koje čujete u klubu, pa zapisujete u telefon delić stiha ne bili ih kasnije guglali. Eto jedne! “Took My Love” featuring Red Foo, Vein & David Rush će učiniti da vaša rush (krv) bude vrela čim je čujete. E da! Inače, Pitbull o ljubavi….! Eto još jednog razloga da poslušate ovu stvar.

3008192081 1 3 8xOU9A2Q Da li ste spremni za planetu Pit?

Gde je Džejmi Foks (Jamie Foxx) nema loše pesme – naučno dokazano odavno! I dok tako u pesmi “Where Do We Go” njih dvojica pevaju pitajući se gde idemo sa ovog sveta, mi koji slušamo to znamo. Idemo na planetu Pit. A tamo ćemo shvatiti da je verovatno jedini čovek na svetu koji rimejkom napravi da nova verzija bude popularnija od originalne, Pitbull – dakle i to je naučno dokazano. U pesmi “Something For The DJ’s” će nam to još jednom potvrditi, a ovo je u najavi favorit svih svetskih di-džejeva, što zbog gostovanja Afrojack-a, produkcije Dejvid Gete (David Guetta), što zbog nesumnjive atmosfere koju će ovaj hit praviti worldwide.

Akon, klapa II. Možda mislite da “Mr. Right Now” neće ponoviti uspeh singla “Shut It Down”, ali kamaaan zar ste stvarno mislili da će biti loša pesma? Ok, ako mi ne verujete samo ću reći “Hello, my name is not Mr. Right but you can be my missis tonight, I know we’re only fooling around, I’m never gonna be your Mr. Right, but I’ma be your Mr. Right now”. Da li ste sada tako sigurni?

Dok merite koja je veći hit, predlažem pauzu uz “Oye Baby”, pesmu urađenu u saradnji sa di-džejem Nikolom Fasanom (Nicola Fasano). Totalno za morske zore i bose noge koje igraju po pesku. Nekako tako vidim ovu stvar. Kada krenemo ka samom kraju imamo nešto što smo dugo čekali: da konačno čujemo koji je to tip devojke koju Pitbull voli!  Pošto nam čovek, je li, izgleda totalno neopredeljeno i svestrano u svom šarolikom ukusu (koji naravno nije nikako loš). U pitanju je pesma “My Kinda Girl” u koju je prste umešao i Nelly, a posle hit-šokova poslužiće kao idealna i slatka završnica ovog više nego fantastičnog albuma.

Dragi moji, ako je muzika ono što nam kasnije služi kao podsetnik na luda leta onda je ovo jedan od onih albuma koje jednostavno morate imati i koji je upravo napravljen za worldwide leto 2011. Užvajte u/na planeti Pit među prvima u svetu, a ovaj album možete kupiti ovde. DALE!


Tara Tomović je studentkinja novinarstva i najveći beogradski hedonista. Optimistična plavuša koja jedino zaljubljenost u Anthony Kiedisa nije prerasla. Totalno drugačija od drugih. Moto: “Energy flows where your attention goes.”

Comments