Urgup se nalazi u centralnoj Anatoliji u Turskoj i, iako je drevno selo, prilagođeno je turistima i obezbeđuje im dobar noćni provod. “Yunak Evleri” je kombinacija od šest pećinskih kuća, sa ukupno 30 pećinskih soba koje datiraju još iz davnog petog i šestog veka.

Ime zdanja “Yunak” dolazi od starih dana kada su se žene družile i završavale svoje poslove kod fontane koja se nalazi na seoskom trgu. Biti kod fontane, odnosno u “Yunak” mestu, je značilo biti u centru svakodnevnog života, pre nego što svi pođu svojim kućama.

Pećine su renovirane i pažljivo ukrašene u svom stilu, koji poštuje njihov lokalni karakter. Pored toga što je ova regija poznata po neobičnim hotelima, za nju su karakteristični i ručno izrađeni tepisi i vino. U neposrednoj blizini se nalaze crkve Goreme. Pogledajte ovo neobično zdanje i isplanirajte putovanje.

Slika 262 Da li ste za boravak u pećini?

Neobična kombinacija - prelepo cveće i kamen

Slika 359 Da li ste za boravak u pećini?

Odaberite svoje mesto

Slika 537 Da li ste za boravak u pećini?

Tradicionalni enterijer

Slika 728 Da li ste za boravak u pećini?

Nesvakidašnji, krivi zidovi

Slika 820 Da li ste za boravak u pećini?

Romantična večera u drevnom selu

Izvor fotografija: lollitop.magicgate.eu, meriyatrra.com, blogspot.com, yunakevleri.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments