Kada slušamo poznate hitove, često sami učitamo svoju ideju o tome o čemu njihov tekst govori, a onda kada saznamo pravu istinu iza toga kako je pesma nastala i o čemu je, ostanemo potpuno iznenađeni i u neverici. Upravo to nam se dogodilo sa osam poznatih muzičkih hitova koje smo naveli u nastavku teksta, čije je značenje potpuno suprotno od onoga u šta većina ljudi veruje. Koja se skrivena značenja kriju iza svetski poznatih hitova koje znamo i volimo, i često pevamo od reči do reči, saznajte u nastavku teksta.

SIA “CHANDELIER”

Iako nam se čini da je ova pesma prava pesma za žurku, njena pozadina mnogo je mračnija nego što smo mislili. Sia je sama izjavila kako ova njena pesma govori o tome kako je ona pokušala da prikrije svoje strahove ispijanjem alkohola, u mnogo većim količinama nego što je trebalo. Takođe, ova pesma zapravo govori i o iskustvu konzumiranja alkohola dok se ne izgubi broj popijenih čaša, a zatim dolazi “holding on for tonight” period, u kojem nastupa neizvesno iščekivanje realnosti, i teškog osećaja koji će doneti jutro.

KATY PERRY “FIREWORK”

Ovaj hit nas motiviše i tera na đuskanje i pevanje iz sveg glasa, i možemo reći da je zaista nezaboravan. Ipak, pozadina njegovog nastanka je neočekivana, i možda čak i pomalo morbidna?? Katy je priznala kako joj je ideja za ovu pesmu nadošla nakon što je poželela da nakon smrti bude kremirana, a da se njen pepeo pospe u vatromet, i da se taj vatromet ispali iznad okeana. Ona je izjavila kako bi volela da nakon smrti bude vatromet, istovremeno živa i mrtva, a na tu ideju inspirisao je citat iz romana “On The Road”, pisca Jacka Kerouaca, koji glasi “burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars”.

LADY GAGA “POKER FACE”

Zanimljivost o čuvenom pop hitu “Poker Face” je činjenica da je ova pesma napisana za jednog od Lady Gaginih bivših ljubavnika – ali to nije sve. Ona je izjavila kako je morala da nosi svoje “pokeraško lice” dok je imala seks sa njim, jer je zapravo sve vreme tokom seksa zamišljala da vodi ljubav sa ženom, a ne sa svojim tadašnjim ljubavnikom. Tada je ovu činjenicu krila, a danas se pitamo kako je ranije nismo “provalili”, naročito nakon dela teksta pesme koji kaže “No he can’t read my poker face / She’s got me like nobody”.

MAROON 5 “HARDER TO BREATHE”

Pesma koja je otvorila debi album benda Marron 5 pod nazivom “Songs About Jane”, deluje kao da govori o bivšoj ljubavi ili izgubljenom odnosu, u šta nije teško poverovati s obzirom da je većina pesama sa albuma posvećena Jane Herman, bivšoj devojci frontmena benda, Adama Levina. Ipak, ova konkretna pesma zapravo govori o ogromnom pritisku koji je izdavačka kuća izvršila na bend da predstave prvi album, što je dovelo do ljutitih rečenica u tekstu pesme, poput “You drain me dry and make me wonder why I’m even here“.

Ip

Comments