Trendovi se često nalaze zarobljeni u začaranom krugu, i smenjuju se na svakih nekoliko godina. Ne baš tako retko kao Halejeva kometa, ali ipak na svakih desetak godina, neki trend može ponovo da bude nešto što ćete videti na svim Instagram i Pinterest profilima i ostalim mood boardovima.

Ove godine vraćamo se u 2010. godinu, kada smo bili zarobljeni negde između patika i štikli. Nekako nam je bilo previše rano za salonke sa tankim štiklama, a želeli smo da se izvučemo iz patika, pa smo onda saosećali svim srcem sa pesmom Britney Spears “I am not a girl, not yet a woman”. Tada je izraz koji svi u redakciji mrzimo, a to je sportska elegancija, zaista dobio svoje značenje, a pored tog izraza, u rečniku je stajala upravo slika Bekett patika, koje je kreirala francuska dizajnerka Isabel Marrant.

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Budući da fashion policije nema nikada kada nam je potrebna, ova patika je napravila veliki comeback kada ih je Isabel vratila u prodaju. Iako je većini nas ova patika izazivala iste mučne reakcije kao i kombinacija sandala i čarapa ili kroksica, njih su u 2010. šetale mnoge poznate ličnost. Gisele Bündchen, Miranda Kerr, Kate Bosworth, Jessica Alba, Rosie Huntington-Whiteley i Joan Smalls bile su influenserke još pre nego što smo znali šta taj izraz znači, a njihove street stylinge su često zaokruživale Bekett patikama.

Mnogi sledbenici ovog trenda podelili su svoj stav da je nešto toliko ružno da je ipak lepo, i da je granica ipak jako tanka. Ipak, ovde nije pitanje lepote već estetike, a to često nisu sinonimi. Lepota je u oku posmatrača, a estetika u zakonima prirode. Po njima, patike koje imaju punjenu petou (neprirodno, zar ne?) spadaju u jedan od sedam smrtih grehova, zajedno sa kombinacijom roze i crvene, kao i UGG čizmama sa potpuno iskrivljenim đonom.

Comments