Hot topics

4 super načina da se zabaviš u samoizolaciji – na mobilnom telefonu

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

1/2

Organizacija Peta zvanično je proglasila kraj svoje kampanje I’d rather go naked than wear fur, koja je imala za cilj da treba da se osećamo udobno i dobro u svojoj koži i da dozvolimo životinjama da zadrže svoju. Mnoge poznate ličnosti su se tokom godina priključile ovoj kontraverznoj kampanji. Dobra vest je da se upotreba prirodnog krzna drastično smanjila zahvaljujući ovakvoj aktivaciji. Mnogi veliki brendovi kao što su Gucci, Coach, Versace, DKNY, Margiela, Burberry i Prada proteklih godina su odbacili krzno, što je dovelo do toga da čak i Fendi, koji je do skoro, veoma često, koristio pravo krzno u svojim kreacijama, na pistima počne da prikazuje komade od veštačkog.

Izbegavanje pravog krzna nije vezano samo za modne piste. Neki od engleskih okruga bili su prvi koji su zabranili prodaju krzna 2019. godine. Od 2023. godine proizvodnja i prodaja pravog krzna biće zabranjena u Kaliforniji i time će postati prva država koja ga se odrekla, a gradovi Los Anđeles, San Francisko i zapadni Holivud uradili su to još 2018.

Iako je ovo veliki i bitan korak ka boljem, koji vodi ka očuvanju faune, mnogi su se zapitali kako će preterana upotreba poliesterskih i akrilnih alternativa uticati na naše okruženje, jer je veštačko krzno napravljeno upotrebom sintetičkih vlakana koja su uglavnom na bazi nafte.

Sa jedne strane imamo odbacivanje plastike i sve manju upotrebu, a sa druge strane mnogi postaju anksiozni zbog sve veće upotrebe veštačkog krzna, kome je, posle bacanja, potrebno oko hiljadu godina da se razloži. Industrije krzna veštačko krzno okarakterisale su samo kao još jednu prepreku ka odbacivanju plastike i zagađivanju životne okoline, objašnjavajući da je pravo krzno jedina prirodna i održiva opcija.

View this post on Instagram

VETEMENTS FALL WINTER 2021 SHOW #NEWVETEMENTS PIC: @gorunwaydotcom

A post shared by VETEMENTS (@vetements_official) on

Editors choice