Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

Organizacija Peta zvanično je proglasila kraj svoje kampanje I’d rather go naked than wear fur, koja je imala za cilj da treba da se osećamo udobno i dobro u svojoj koži i da dozvolimo životinjama da zadrže svoju. Mnoge poznate ličnosti su se tokom godina priključile ovoj kontraverznoj kampanji. Dobra vest je da se upotreba prirodnog krzna drastično smanjila zahvaljujući ovakvoj aktivaciji. Mnogi veliki brendovi kao što su Gucci, Coach, Versace, DKNY, Margiela, Burberry i Prada proteklih godina su odbacili krzno, što je dovelo do toga da čak i Fendi, koji je do skoro, veoma često, koristio pravo krzno u svojim kreacijama, na pistima počne da prikazuje komade od veštačkog.

Izbegavanje pravog krzna nije vezano samo za modne piste. Neki od engleskih okruga bili su prvi koji su zabranili prodaju krzna 2019. godine. Od 2023. godine proizvodnja i prodaja pravog krzna biće zabranjena u Kaliforniji i time će postati prva država koja ga se odrekla, a gradovi Los Anđeles, San Francisko i zapadni Holivud uradili su to još 2018.

Iako je ovo veliki i bitan korak ka boljem, koji vodi ka očuvanju faune, mnogi su se zapitali kako će preterana upotreba poliesterskih i akrilnih alternativa uticati na naše okruženje, jer je veštačko krzno napravljeno upotrebom sintetičkih vlakana koja su uglavnom na bazi nafte.

Sa jedne strane imamo odbacivanje plastike i sve manju upotrebu, a sa druge strane mnogi postaju anksiozni zbog sve veće upotrebe veštačkog krzna, kome je, posle bacanja, potrebno oko hiljadu godina da se razloži. Industrije krzna veštačko krzno okarakterisale su samo kao još jednu prepreku ka odbacivanju plastike i zagađivanju životne okoline, objašnjavajući da je pravo krzno jedina prirodna i održiva opcija.

View this post on Instagram

VETEMENTS FALL WINTER 2021 SHOW #NEWVETEMENTS PIC: @gorunwaydotcom

A post shared by VETEMENTS (@vetements_official) on

Editors choice