Vaga

Nije uopšte čudno što je njihov simbol talas, jer su one uvek poštene i pravedne. Vrlo su diplomatske i nekonfliktne, i pored Rakova su jedni od najosećanijih znakova u zodijaku. Baš zato će im se dopasti knjiga koja se fokusira na korupciju u sudstvu naše zemlje, i na to da li je pravda dosledna i koliko je dosledna. “Deca zla”, Miodraga Majića je analitično, inteligentno i duhovito napisana knjiga koja će se Vagama zasigurno svideti.

Škorpija

Hrabrost i poštenje su glavne odlike Škorpije. One nemaju dlake na jeziku i stvari uvek nazivaju pravim imenom. One su ambiciozne, neverovatno odane i raduju se uspesima svojih bližnjih koliko i svojim. Njihovu direktnost često ljudi zamenjuju sa rezervisanošču, ali oni su tajni samo kada to žele. Imaju i mračniju stranu (pogotovo ženske Škorpije), a nju će moći da zadovolje klasičnim trilerima kao što je “Rebeka” od Dafne di Morije. Kada pročitate knjigu, obavezno pogledajte i njenu filmsku adaptaciju koju je Hičkok uradio.

Strelac

Strelci obožavaju avanturu, adrenalin i prirodu. Oni su veoma živahni i žive život punim plućima. Najviše se pronalaze u rečenici “Nisu svi koji lutaju izgubljeni”. Oštroumni su, što ih čini odličnim sagovornicima, a samim tim i cene oštru otvorenost u svojoj literaturi. Za njih je pun pogodak knjiga “E, zabole me”, Marka Mansona koja nam ne titra, već nam služi kao protivotrov svom tom #samopozitivno pokretu.

valentin antonini 0eTLk6dA Ds unsplash scaled e1617111114467 Da se horoskop pita, ovo je knjiga koju bi trebalo da pročitate

Jarac

Kod Jarca naporan rad oblikuje pogled na svet. Ništa ne prepuštaju slučaju već preuzimaju kontrolu nad sopstvenom budućnošću, a u tome im pomaže njihova nepokolebljivost pred odgovornošću. Za njih nema bolje knjige od romana o sudbini Salmana Rudžija, “Deca ponoći”. Imaćete utisak kao da slažete slagalicu. Priče o deci rođenoj u času kada Indija postaje nezavisna ostaće sa vama dugo nakon što zatvorite stranice.

Vodolija

Vodolije uglavnom karakteriše ekcentričnost. Ono što bi neki mogli nazvati “čudnim”, vaši prijatelji i porodica prepoznaju kao vaš jedinstveni pogled na svet. Pomalo rezervisani, životu pristupate s kreativnošću i energijom koja je jednako intelektualna koliko i opuštajuća. Prepustite se romanu “Zvuk stvari koje padaju”, Huana Gabrijela Vaskesa, u kojem ćete otkriti misteriju pilota Rikarda Laverdea, i kakve ona veze ima sa tragičnom prošlošću Kolumbije.

Ribe

Nežne i empatične Ribe često su povučene, ali ne potcenjujte ih samo zato što su tihe. Uglavnom su kreativne i pune saosećanja, i ako vam treba mudar savet, one su vam najbolja opcija. Njihovu kreativnost i znatiželju zadovoljiće knjiga iz doba kada je umetnost najviše cvetala, a to je  u vreme Lize de Geradini, kad je upoznala Leonarda da Vinčija. Ribe će uživati u tome da hodaju ulicama Firene u 15. veku čitajući knjigu Pjera la Mira, “Život Mona Lize.”

Naslovna fotografija: unsplash.com

Tamara Mladenović

Comments