Šta žene koje su dobro organizovane rade bolje od tebe?

Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Jednostavnost složenosti

Uključujući dve stvari, visok nivo funkcionalnosti i savremenu eleganciju, Alesandro Busana (Alessandro Busana) je sa svojim timom “Smooth Plane” u najnovijem projektu stvorio kolekciju nameštaja naziva “Cutline”. Uz specifičnost oblika i spoj asimetričnih linija i rigidnih uglova, asortiman “Cutline” koristi eksplicitno oštre uglove u želji da poveća nivo sirovosti u ovoj kolekciji. Imajući u vidu prirodne odlike drvenih materijala koji se koriste za proizvodnju, “Smooth Plane” je stvorio prilično upotrebljiv niz komada nameštaja koji odlikuju visok umetnički i dizajnerski kapacitet .

cutline furniture by smooth plane 1 Da Vinci XXI: Čudnovati nameštaj, crvena spirala i žuti krov

Novi način spajanja klasičnog i korisnog u industriji nameštaja

Crvena spirala

Uz pratnju brojnih negativnih komentara i kritiku na putu do ostvarenja, Kalgari je prošlog vikenda proslavio zvanično otvaranje mosta “Peace Brigde”. Povezivanje pešaka i biciklista preko reke projekat je koji je koji je privukao značajne kontroverze tokom izgradnje, zahvaljujući preprekama i žalbama meštana na cenu mosta. Ali, tim graditelja nije odustao i crvena spirala je sada i zvanično otvorena za radoznale posetioce.

peace bridge by santiago calatrava 1 Da Vinci XXI: Čudnovati nameštaj, crvena spirala i žuti krov

Crveno da sluti na radost, ali i na tanje finansije meštana

Završen muzej “Enzo Ferrari”

Kompanija “Future Systems” završila je projekat izgradnje muzeja “Enzo Ferrari” u italijanskom gradu Modeni. Skulpturalni, aluminijumski žuti krov muzeja najveća je specifičnost ove građevine, dok je unutrašnjost definisana rezovima duž raskošnog krova koji pruža strateški nivo svetla i ostavlja suptilne nijanse i detalje na svakom automobilu. Čistu i pedantnu unutrašnjost muzeja karakterišu beli zidovi, specifični podovi i krov koji efikasno naglašava sjaj svakog pojedinačnog modela.

enzo ferrari museum by future systems 2 Da Vinci XXI: Čudnovati nameštaj, crvena spirala i žuti krov

Kreativnost i savremeni dizajn za automobilsku industriju


Sofija Soković je hiperaktivna, radoznala, nestrpljiva. Voli putovanja, neobične i korisne stvari, optimistične i zanimljive ljude. Veliki je obožavalac mode, Italije, putovanja i psiholoških knjiga. U stalnoj je potrazi za inovativnostima u svakom pogledu. Omiljeni citat: “Hope for a miracle, but never depend on one. And make them wonder why are you still smiling”.

Editors choice