Ljubav od papira

Verovali ili ne, od papira se može napraviti pravo remek-delo. Julija Brodskaja (Yulia Brodskaya), poreklom Ruskinja, a danas živi u Velikoj Britaniji, autorka je papirnatih ukrasa za zidove. Inspirisana emocijama i lepotom koje je okružuju, Julija stvara ove moderne predmete gde je svaki priča za sebe.

heart wall decal Da Vinci XXI: Ljubav na zidu i knjige na vodi

Papir ne služi samo za pisanje

Biblioteka na vodi

Kanada je bogatija za još jednu biblioteku – ovaj put na vodi! Arhitekta nesvakidašnjeg objekta Pirs Gof (Piers Gough) ističe da je od početka stvaranja cilj bio da se napravi objekat koji će biti u skladu sa okolinom, ali i neobičan u isto vreme. Da li je cilj postignut? Procenite sami.

library new2 700 Da Vinci XXI: Ljubav na zidu i knjige na vodi

Knjige na vodi

Kuhinja ili čamac?

Nemački brend Alno je predstavio novu liniju kuhinja koje su sve samo ne obične. Inspirisane plovidbom i izrađene od najkvalitetnijih materijala slika su i prilika jednog modernog komada nameštaja. Zaobljenih ivica i čistih linija već su postale ponosni stavnovnici domova nekih popularnih ličnosti.

boat shaped kitchen 665x498 Da Vinci XXI: Ljubav na zidu i knjige na vodi

Očigledno je - čamac!

Porcelan na zidu

Obucite zidove u porcelan i staklo? Da, baš tako! Neka vas za taj poduhvat inspiriše genijalnost autora Terua Jasude (Teruo Yasuda). Vodeći se modernim tendencijama i sve u cilju postizanja unutrašnjeg mira i sklada u životnom prostoru, napravljena je “odeća” za zidove. Karakterišu je kombinovanje stakla, porcelana i drveta i to sve u nekoliko osnovnih geometrijskih formi.

Coloured Glass on the Wall1 665x667 Da Vinci XXI: Ljubav na zidu i knjige na vodi

Umetnost je preslaba reč

Flux-Flux stolica

Hajde da pričamo o fleksibilnosti! Sve više popularna stolica Flux-Flux, poznatija kao “furniture origami” napravljena je od papira, što je još jedan dokaz da papir može biti inspirativan. Linija modernog nameštaja obuhvata osam različitih boja i lako je prenosiva. Ko kaže da odlične stvari ne dolaze u malim pakovanjima?

373034 Flux Flux chair Da Vinci XXI: Ljubav na zidu i knjige na vodi

Nešto poput fleksibilnosti


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments