Vrlo moguća misija

Ono što smatraju automobilima koji će u budućnosti zavladati cestama predstavili su u BMW-u, a tko nije predani pratitelj auto-salona, može to vidjeti u novom nastavku filma “Nemoguća misija: Protokol duh” (Mission Impossible: Ghost Protocol). Riječ je o električnom BMW i3, odnosno hibridnom BMW i8 modelu, napravljenom od karbonskih vlakana. Toma Kruza (Tom Cruise) posjeli su, naravno, za volan osmice (vrata se otvaraju prema gore). Trenutno u kinima, a u prodavaonicama 2013. i 2014. godine.

2014 BMW i8 Da Vinci XXI: Vozite se kao Tom Cruise

Vožnja u budućnosti u Kruz stilu

Poznati kao babuške

Džindžer Vilijams (Ginger Williams) američka je umjetnica čiji su najpoznatiji radovi posljednjih godina postale lutke poput ruskih babuški, samo s likovima poznatih osoba i onih iz pop-kulture: od junaka “Seksa i grada” (Sex and The City) i “Velikog Lebovskog” (The Big Lebowski) do bendova Beatles i Guns ‘n’ Roses. Najnovije babuške pokazuju Lejdi Gagu (Lady Gaga), a nedavno je za blagdane izdala Svetu obitelj i poznate vampire, te počela praviti babuške u obliku popularnih kolačića (cupcakes).

image Da Vinci XXI: Vozite se kao Tom Cruise

Neobične lutkice

Maštovita reciklaža

Elektronički otpad sve je veći problem na planeti. Bogate zemlje najčešće ga izvoze u siromašne, no time globalno ništa nije riješeno. Možda bi trebalo razmisliti o ideji servisera Stivena Rodriga (Steven Rodrigo), koji je od sklopovskih pločica načinio “Royal Data Throne” – malo drukčije “kraljevsko prijestolje”. Elektronika iz kompjutora tako bi nam služila još godinama…

privada Da Vinci XXI: Vozite se kao Tom Cruise

Mašti nikad kraja

Ludi laserski sat

Ako mislite da ste vidjeli najluđe dizajne satova, pogledajte sat Alessi Invisible Shot Laser. Iako nema druge svrhe osim da pokazuje vrijeme, zanimanje kupaca izaziva svojim ludim dizajnom. Izgleda kao narukvica i ima skriveni gumb koji, kad se stisne, vrijeme pokaže na zapešću ruke laserom. Zapravo, zovite ga narukvicom koja vam u nužnom slučaju može pokazati i vrijeme.

invisible shot 1 Da Vinci XXI: Vozite se kao Tom Cruise

Dizajner sata je Endi Kurovec (Andy Kurovets)


Josipa Lijović je vedra studentkinja iz Zagreba koja slobodno vreme troši uživajući u prijateljskim druženjima uz kaficu i svojoj velikoj strasti – modi, o kojoj s užitkom piše na svom blogu Baby Loves Fashion. “Svako od nas bi trebalo da se potrudi da bude što bolja verzija sebe samog” je krilatica po kojoj živi i koja se često može čuti iz njenih usta.

Comments