Omladinsko pozorište “Dadov” obeležiće Svetski dan pozorišta (27. marta) premijerom nove predstave “Leons i Lena”, po motivima istoimenog komada Georga Bihnera, u režiji Vladana Đurkovića (“Balada o Pišonji i Žugi”, Atelje 212 i Dadov; “Ukroćena goropad”, Narodno pozoriše Republike Srpske; “Kako sam zavoleo fudbal”, Dadov).

Komad će biti adaptiran u savremen kontekst, a moderni Leons i Lena umesto u prirodu, beže u napušteno, industrijsko postrojenje, od koga prave svoju životnu oazu – skvot. Predstavom želimo da ispitamo koji su to problemi i nedoumice koji danas muče mlade ljude. Kako se oni bore sa nametnutim društvenim normama i zahtevima svojih roditelja? Da li mladalački bunt, energija i hrabrost mogu da se suprotstave pritiscima i stegama koje vladaju u okruženju?

DAD 8596 Dadov: “Leons i Lena”

Nova predstava “Leons i Lena”

Insenacijom drame “Leons i Lena” pozorište “Dadov” priključuje se proslavi 200 godina od rođenja velikana nemačke dramske scene. Predstava nastoji da osvesti mlade ljude i ukaže na neophodnost borbe za lična i društvena prava. Predstava će biti rađena kao rok mjuzikl, a više od 25 mladih glumaca će plesati, glumiti i pevati na sceni “Dadov”-a, uz muzičku pratnju benda. Prva repriza je 28. marta.

Comments