5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trećeg februara 1959. privatni avion u kom su se nalazili poznati muzičari tog vremena – Badi Holi (Buddy Holly), Big Boper (Big Bopper) i Riči Valens (Ritchie Valens) srušio se u snegom pokriveno polje kukuruza i tom prilikom su poginuli svi putnici koji su se u njemu nalazili. Od tada je 3. februar poznatiji kao “Dan kada je umrla muzika”, kako je to otpevao Meklin (Don McLean) u pesmi “Američka pita” (American Pie, 1977). Možda smrt ovih muzičara nije ostala upamćena kao i smrt Džona Lenona (John Lennon), ali uticaj muzike koju je stvarao Badi Holi na buduće muzičare je neupitan. Dovoljno je samo spomenuti da su čuveni Bitlsi (Beatles, eng. Bube) dali ime svojoj grupi u znak poštovanja prema Badijevim Kriketsima (Crickets, eng. cvrčci).

U znak sećanja na ove muzičare, poslušajte svima poznat hit. Možda ga ne znate u ovom izvođenju, ali se pop kraljica Madona (Madonna) potrudila da ova pesma bude upamćena i mnogo generacija kasnije.


Mina Smiljanić juri za životom koji nju ne uspeva da stigne. Preambiciozni kolekcionar iskustava i uspomena. Piše brodski dnevnik da bi sprečila zaborav. Plaši se dokolice, beži od monotonije, kipi iz kalupa. Uvek svuda. Veruje da može sve i da sve zavisi od nje. Smatra da je previše jednostavna i previše komplikovana za jednu ženu. Akcijaš. Skitnica. Fu.

Editors choice