Nije da je kraj sveta, imamo dovoljno mozga da znamo da je to samo jedan dan, da je kod nas to da kada slavimo vino, a ne ljubav u paru, ali opet… Imamo li dovoljno pameti kad vidimo sva ona srca, osmehe i planiranje izlazaka… Na kraju se grupa od 10 drugarica rasturi i ostanete kao poslednja špageta u tanjiru. Ali ja kažem da ne mora tako! I ne sme! Doći će i naše vreme da se šepurimo sa ružom koju nam je simpatična brkata devojčica uvalila u Knez Mihailovoj. A do tada – Girls just wanna have fun

Sigurno ima bar jedna drugarica koju je, srećom po vas, skoro šutnuo dečko (ne recite to naglas, inače nećete doživeti Dan zaljubljenih), ili neka koja se u ljubav razume kao naš princ u srpski (za drugu oopciju ja bih vam bila društvo) i u njoj je vaš spas.

Zajedno napravite emotivnu musaku – red alkohola, red grickalica, red žalbi i optužbi. Samo ovaj dan njanjavost se oprašta. I tako ćete doći do onog stupnja kada ćete se smučiti samoj sebi, jer patetika nije čak ni zabavna, a ako se pogledate u ogledalo nakon pet-šest-deset pića i desetominutnog plakanja, možete da preskočite gledanje horora.

alg anti valentines day jpg Dan zaljubljenih: Šta da radi dama sama ovog tako jadnog dana?

Sklonite sve oštre predmete

Tada je vreme za kontranapad – malo lickanja i šminkanja za samopouzdanje, može i neka frizura koju ste htele da isprobate, a niste imale vremena (makaze dalje od sebe).

A onda se ponovo pogledajte u ogledalo i budite zadovoljne, jer možda nije savršeno, ali je sigurno bolje nego što je bilo samo sat-dva pre. I onda pravac mesto gde će biti gomila single ljudi koji đuskaju – utopite se u masu. Ima i onih koji znaju da uživaju bez tuđe ruke oko vrata, pardon, struka, pa procunjate. Ako nema ničeg zanimljivog, konobar je uvek tu (ne spopadajte ga, to je jadno, nego tražite piće). Pustite da vam tekila “razbistri” um i, već na ivici da se onesvestite, natrag kući.

Ako vam je lakše, još malo plačite, nađite neki film o raskidu, ispraznite frižider i još malo suzne kanale i to je to. Oslobodile ste svoje demone i preživele dan sa nekim ko vas u potpunosti razume i, za sada, to je 1 za vas, 57 za Dan zaljubljenih. Biće bolje, biće bolje… to je ioanako još jedan dan koje je društvo smislilo da biste potrošili svoje, mukom zarađene, pare. Čuvajte ih, rasprodaje još nisu gotove. 


Vesna Marić

Comments