Dragi pripadnici jačeg pola da li znate da ste baš vi nama sve? U vama želimo da vidimo očinsku figuru, zaštitnika našeg slabašnog bića, u vašem zagrljaju želimo da se istopimo, ali i pobegnemo od svake oluje. Vi nas samo morate biti dostojni. Evo prilike da to i pokažete.

Zaboravite na dan na ovaj svet koji guše materijalne norme. Ne, mi ne želimo za Dan zaljubljenih skupe poklone – parfeme, satove, nakit, cipele. Mi sve to volimo, ali nemojte nas kupovati 14. februara. Šta više, biće nam draže ukoliko zajedno popijemo po čašu kvalitetnog vina i proslavimo Svetog Trifuna.

Ukoliko ipak proslavljamo Dan zaljubljenih za promenu nam osmehom obećajte da ćete čitave godine biti nežni prema nama i dobri domaćini našem srcu. Zaljubite se u nas u našem omiljenom kafiću uz najdraži i topao čaj, smeh, poljupce i zagrljaje.

128 Danas me iznenadi

Nežno, nežnije

Čast mi je ukoliko ovo čitaju devojke čije se mišljenje bar u nekom segmentu poklapa sa mojim. Zgrozila sam se ukoliko neka pripadnica lepšeg pola koluta očima na nematerijalnu ljubav.

Nama, nežnim bićima od krvi i mesa ste potrebni vi, a evo šta nam još možete darivati 14. februara – jedno kratko i slatko ljubavno pismo. Odmah da napomenem da neće svaki pokušaj dovesti muškarca do uspeha. Iskreno, devojka će vas obasuti poljupcima i zagrljajima ukoliko joj je zaista stalo do vas. Ukoliko ste njenim očima viđeni kao dosadnjaković, niste joj dečko, niste sigurni kako ste kotirani kod nje – ne pokušavajte. Dovešćete damu u neprijatnu situaciju, a vi ćete biti poniženi. Mada… Ko ne rizikuje ne dobija.

Elem, ljubavno pismo mora imati smisao. Ne morate pisati za Pulicerovu nagradu ili zbirku pesama, jednostavno na trenutak predahnite od svih obaveza, odložite viteški kostim, izlijte najlepše ljubavne note na parčetu papira i predajte ih vašoj voljenoj.

U pismu joj navedite razloge zbog kojih je volite, objasnite joj šta njen osmeh čini tako posebnim, otkrijte joj kakva osećanja vas prožimaju kada dodirnete njenu ruku. Ne, ovo nije patetično zaljubljenom paru. Paru koji veliča i slavi svoju ljubav. Zaljubljenom paru koji zna koliko je teško pronaći srodnu dušu i voleti je na pravi način. Kraj.

Parče papira, magično ispisane reči, predivna koverta i kap vašeg parfema koji ona obožava… Svakoj devojci koja je zapravo vredna vaše pažnje ovo će biti najdraži poklon.

Ovo nije tekst pisan po režiranim snovima princeza, mezimica, buntovnica i protivnica normi 21. veka – ovo je tekst čiji bi smisao trebalo da produkuje svaki ženski mozak kojeg ponosna vlasnica opisuje kao zdrav.

I za kraj, ne zaboravite da slavite svoju ljubav svakog dana!


Kristina Živanović – “Ovo sazvežđe je za nju – provincija”. Doza kofeina za dobro jutro joj ne dozvoljava da uguši ambicije i snove, jer svaki dan je novi početak i ukazana prilika da život modifikuje u prijatan ambijent dostojan najvrednijeg detalja – osmeha. Student kragujevačkog Univerziteta, novinarka portala Ritam Grada.

Comments