Ambasada Republike Koreje, u okviru “Dana korejske kulture”, pripremila je uzbudljiv vikend za sve beograđane koji vole modu, umetnost i muziku.

Džez pevačica iz Južne Koreje Jun Sun Na dobila je nagradu za najbolju džez pevačicu sveta u Nemačkoj, a u nedelju nastupa na Beogradskom džez festivalu. Jun Sun Na je svoju karijeru počela kao izuzetna interpretatorka džeza, da bi vremenom stekla priznanje i kao kompozitor i tekstopisac. Od značajnih priznanja za njen rad, izdvaja se odlikovanje koje je 2009. godine u Francuskoj dobila za doprinos u oblasti umetnosti (Ordre des Arts et des Lettres).

Pored toga, u okviru Dana korejske kulture, beograđani će imati priliku da vide i izložbu čuvene korejske umetnice Hazi, u galeriji Prozor koja će trajati sve do 4. novembra. Hazi je održala preko 35 izložbi za manje od osam godina, a u svojim delima igra se tradicionalnim korejskim enterijerom i odevnim elementima, ali i cvećem i animal printom. Veruje da ti elementi predstavljaju lični identitet, a njeni kritičari govore da ona svojim radom ruši brojne konvencije.

hazzi poster 1 e1540809080512 Dani korejske kulture: Izložba koju ne smeš da propustiš!

Jedan od najzapaženijih mladih korejskih dizajnera, Ji S nik, debitovao je na ovogodišnjem Belgrade Fashion Week-u, čemu je prethodila nagrada “Fashion Scout: Ones To Watch” na Londonskoj nedelji mode.

Comments