Šta se desi kada jedna internet platforma ponudi mnoštvo novih načina za zaradu? Pojavi se veliki broj kreativaca koji imaju po nekoliko usko povezanih zanimanja. Danielle Bernstein je devojka koja je iskoristila pun potencijal poslovnih prilika na internetu, i zahvaljujući svom blogu We Whore What dospela na Forbsovu listu “30 under 30”.

Priča ove njujorške dame započeta je pre deset godina, kada je tokom studija pokrenula svoj modni blog. Ono što je počelo kao lični stilski dnevnik, preraslo je u milionski posao. Sa 2,1 miliona pratilaca na Instagramu koji pomno prate svaki njen korak, Danielle po jednom postu zaradi 8-20.000$. Zbog ovako vrtoglavih brojki, influenser je slaba reč, zar ne? Da nije sve oduvek bilo tipični “američki san” govori podatak da je u vreme svojih prvih street style koraka napustila fakultet dok je živela sa troje cimera u malom stanu, te je imala svega nekoliko meseci da dokaže porodici da i bez fomalnog obrazovanja može od svog bloga napraviti unosan posao. Ukoliko bi taj pokušaj propao, morala bi da se vrati kod roditelja. Pa, sasvim je jasno kako se ta piča završila. Stan na Menhetnu u kom samo 300 pari dizajnerskih cipela zauzima jednu od mnogih prostorija njenog luksuznog apartmana. Ehhh… slatke muke. Savršeno stilizovana vlasnica WWW imena, odlučila je da sa kobinovanja high-end krpica, pređe na dizajniranje sopstvenih.

Njujorčanke su poznate kao žene čiji je stil inovativan, ekspresivan i praktičan. Kao predstavnica ovih dama sklonih stilskim eksperimentima, Danielle ima modni izraz koji odiše vajbom koji ne možemo da ignorišemo. Od suptilnih i elegantnih, do upadljivih i potpuno neočekivanih kombinacija, zasluženo nosi titulu modne ikone. Sa kombinacijama koje se lako mogu rekreirati, potpuno je razumljivo što svakodnevno skrolujemo kroz njen feed. Nakon dugogodišnjeg rada u industriji, modna linija sa njenim potpisom je logičan potez. Prvi dizajnerski poduhvat je bio Second Skin Overalls. Neverovatni kombinezoni upečatljivog kroja su brzinom svetlosti osvojili srca svih trendseterki. Koža kao odlična zamena lepršavim materijalima koji su dominirali letnjom sezonom, preuzela je vodeću ulogu među materijalima. U stopu je prati teksas koji dolazi u svim varijantama: od tamnog, preko “ispranog”, sve do belog. Modeli koji bi se razgrabili čim se puste u prodaju, kretali su se od military do sofisticiranih varijanti. Kao njen omiljeni odevni komad, kombinezon se ispostavio kao odličan biznis materijal. Kao dodatna motivacija za kupovinu, tu su fotke sa ulica Njujorka u kojima ovaj odevni predmet maestralno unapređuje svaki stajlnig.

Comments