Iako smo o Njujorku mogle mnogo toga da naučimo iz serije “Seks i grad”, uvek se postavljalo pitanje gde je zapravo granica između serije i stvarnosti. Na ovo pitanje najzad možemo da dobijemo odgovor iz prve ruke i to od Danijele Lazarević koja tamo radi kao model i event manager i koja je zadužena za organizaciju događaja o kojima priča ceo grad! Pa ipak, da stvar bude još zanimljivija, Danijela živi i radi i na drugim kontinentima, a kako sve to izgleda u praksi, saznaj u narednim redovima!

WANNABE MAGAZINE: S obzirom na to da živiš na relaciji Njujork – Kejptaun – Johanesburg – Beograd – gde si trenutno i šta radiš ovih dana?

DANIJELA LAZAREVIĆ: Trenutno sam u Njujorku, tu sam sve do polovine maja, a zatim odlazim u Dominikansku Republiku gde me čeka slikanje za novu kozmetičku kampanju. Jako sam nestrpljiva, tamo još nisam stigla da odem! Lepo je kad radiš na tako egzotičnim destinacijama; nadam se da ću uspeti da nađem vremena za obilazak Punta Cana i upoznavanje kulture i običaja. Posle toga dolazi Beograd i zatim Afrika.

Kako izgleda život na ovoliko različitih kontinenata? Koji ti je omiljen?

Život na različitim destinacijama je jako uzbudljiv – nikad ti nije dosadno i uvek se nešto novo dešava! Dok u Njujorku ne stižem da spavam, u Africi imam jako dobar san – naravno, nema gradske buke, samo poneki cvrčak da me uspava (smeh)!

Poslednjih 12 godina si u inostranstvu. Koliko se tvoja svakodnevica promenila od kada si napustila Srbiju?

Ja toliko dugo živim van Srbije da ne bih mogla da zamislim kakav bi mi život bio u Srbiji. Otišla sam jako mlada, posle upisivanja Pravnog fakulteta, tako da verujem da, da sam ostala, verovatno bih sada bila model-advokat, ovako sam sada samo model (smeh).

Da li ti nedostaje život u Beogradu? Koje uspomene te vežu za našu prestonicu?

Naravno, jako volim moj Beograd i vrlo sam ponosna na transformacije koje se dešavaju u poslednjih par godina. Volim da vidim da se gradi i da se kvalitet života menja nabolje. Beograd će uvek biti moj grad, a ko zna, možda se jednog dana vratim svojim korenima.

011 e1555790016395 Danijela Lazarević o životu na različitim kontinentima i žurkama o kojima ceo grad priča

Kako je došlo do toga da se preseliš? Da li je to bilo zbog posla ili nekih privatnih planova?

Ja sam jedna romantična osoba, tako da sam otišla iz Beograda zbog ljubavi (ko zna, možda me ljubav i vrati nazad) – ljubav ne zna za granice (smeh)! Naravno, kako Ruška Jakić kaže – ljubav i moda.

Trenutno radiš kao event manager u Njujorku – zvuči tako wow! Ispričaj nam nešto o tvom poslu.

Trenutno radim i kao model i kao event manager. Obožavam da pravim tematske žurke – to su obično žurke o kojima ceo grad priča!

Kakav je zaista život u Njujorku? Koliko se njihov lifestyle razlikuje od našeg?

Život u Njujorku je zaista kao iz serije “Sex and the City” – ili traziš stan ili posao ili dečka (smeh)! Njujork ima toliko da ponudi i treba izdržati taj tempo – brz život i jaku konkurenciju. Od posla do izlazaka, restorana i muzeja, zatim Broadway Show, razni događaji… Život može biti jako ispunjen, a grad je toliko veliki da ima i kutak za one koji ipak žele mirniji život. Njujork je stvarno za svačiji ukus jedinstven i prelep grad.

Iza sebe imaš mnogo modnih revija, nedelja mode, editorijala i reklama. Šta izdvajaš kao krunu svoje modeling karijere?

Kao model radim od svoje 15. godine. Radila sam mnogo revija, editorijala i reklama da ponekad ne mogu da se setim za koga i šta sam sve radila. Svi poslovi su mi jednako dragi – uvek radiš sa timom i često istim ljudima tako da postanete kao porodica, pa je onda sve jako zabavno. Izdvojila bih jedan smešan posao koji sam radila sa jednim poznatim engleskim fudbalerom – nas dvoje smo bili dva suncokreta, a reklamu smo snimali nekoliko dana na poljima suncokreta u Africi gde nas je veliki kombajn jurio da nas pretvori u semenke – jako smešna reklama i mnogo lepih uspomena! Plaćen si da se zabavljaš – ne mogu da se žalim!

Zašto si modeling zamenila karijerom event managera?

Kod modelinga, organizacije raznih događaja i rada kao event manager, nekako je vrlo laka tranzicija jer već znaš kako u biznisu to sve treba da izgleda, znaš sve ljude, tako da je bilo jako lako krenuti i u taj novi izazov. Kompaniju u Africi sam osnovala jos pre 15 godina tako da sam se već ispraksirala u organizaciji revija, takmičenja, dobrotvornih događaja i slično.

018 e1555790075272 Danijela Lazarević o životu na različitim kontinentima i žurkama o kojima ceo grad priča

Kako izgleda tvoj tipičan radni dan?

Ustanem rano, popijem sveže ceđeni Popajev zeleni sok, pročitam novosti dana, odgovorim na mejlove i razne poruke, zatim teretana, pa tuš i onda krećemo sa ponekim kastingom, sastanicma, kad imaš slikanje odradiš i to i onda dan završim jednom lepom večerom i čašom vina.

Comments