Šta mislite o farbanju kose? Kom timu pripadate? Prirodni kolorit ili instagram estetika? Kada se odlučite na promenu, pronalazak odgovarajuće nijanse može biti prava igra živaca. Možda nijansu morate da odaberete same, ali imate privilegiju da se upoznate sa najlepšom bojom sezone: dobrodošla ljubičasta!

Možda njena pojava nije veliko iznenađenje s obzirom na to da su je na scenu uveli pank umetnici sedamdesetih godina noseći je kao znak bunta ali je oni sigurno danas, četrdesetak godina kasnije, ne bi očekivali kao must have svakog fashioniste. Nekada znak pobune, danas ženske odvažnosti, ljubičasta je u fokusu u svim mogućim nijansama. Za razliku od nežne lavande, tamniji tonovi garantuju edgy efekat koji je savršen za novu sezonu. Ne postoji bolji razlog za jednu radikalnu promenu na kosi od promene vremenske prognoze. Zamislite samo, pripremate garderober za nadolazeću jesen, uzbuđeno razmišljate o mogućnostima kombinovanja vunenih sakoa i dobrog džinsa i u tom trenutku shvatite da vam je uz sve to, naravno, potrebna i nova frizura.

Kako stojite u color igrici? Ako niste znale, ova boja je veoma laka za kombinovanje. Odložite pastel, nabavite klasične komade jednostavnog kroja u neutralnoj paleti i gledajte kako vaša kosa stupa u prvi plan. Uz malo efektnog nakita, kako odoleti takvom seksepilu? Kada su u pitanju tehnike bojenja, imate široku lepezu mogućnosti: ako ste poklonik minimalizma sigurno će vam biti primamljiva tamno ljubičasta, duboke nijanse koje se prelivaju celom dužinom vaših pramenova, čineći je pri tome vizuelno bujnijom i bogatijom. Ako ste pak poklonik eklektike, razigrani ombre je odličan izbor.

Comments