Hot topics

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Pre 20 godina, Spenser Elden (Spencer Elden) bačen je u bazen da bi bio fotografisan nag pod vodom u potrazi za lepim mamcem u obliku novčanice od jednog dolara. Ta fotografija postala je nešto kao ikona muzičke industrije devedesetih godina prošlog veka. Danas, Spenser je završio dizajn u Kanadi (Art Center College of Design, Pasadena CA) i radi za firmu “Obey Giant”, koja proizvodi odeću.

Album “Nevermind”, objavljen 24. septembra 1991. godine, grupu Nirvana vinuo je u svetski muzički vrh i harao prvim mestima na svim relevantnim top-listama. Takođe se smatra i da je upravo ovaj album lansirao novi muzički pravac poznat kao grandž rok (grunge rock) uz prvu prezentaciju pesme “Smells Like Teen Spirit”.

Nešto više od 20 godina od izdavanja ovog albuma, Elden je izjavio da danas više pati od tog prepoznavanja nego bilo koje drugo dete fotografa i kaže: “Svi me predstavljaju kao Nirvaninu bebu.”

slika u tekstu nirvana Davno zaboravljen mali junak

Pošto je slikan bez pelena, uglavnom je verni pratilac pitanje: "Da li je ostao iste veličine?"

Elden, koji je takođe umetnik, rekao je da nikad nije sreo poznatog Kurta Kobejna (Kurt Cobain), čiji je izgled i ponašanje definitivno obeležilo tu epohu. “Mnogo volim Nirvanu, i ne postoji njihova pesma koja mi se ne sviđa. Prosto sve imaju ponešto za svakoga”, dodaje Spenser.

Elden govori da rezultat njegove slave još kad je bio beba nije plivanje u novcu. Njegov otac, fotograf Rik Elden (Rick Elden), pristao je da radi na omotu ploče sa svojim kolegom fotografom Kirkom Vedlom (Kirk Weddle) i nije prihvatio honorar za taj posao. “Moj tata je umetnik koji je montirao specijalne efekte Holivuda”, kaže Spenser i dodaje: “Otišli su na obližnji bazen, bacili me u njega, uslikali i – to je bilo to.” Na pitanje kako se proveo na dan dvadesetogodišnjice izdavanja albuma odgovorio je: “Blejali smo, slušali Nirvanu, pili pivo, opet blejali… Bilo je baš dobro.”


Ivana Vuković je student ekonomije zaljubljen u pisanje i voli da njeni tekstovi kažu nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Editors choice