U savremenom svetu muško-ženski odnose prevazilaze tradicionalne okvire i ono što je važilo kao dobar savet u prošlom veku (jer podržava i održava te okvire) danas više ne važi. Za veću slobodu i ravnopravnost u odnosima, potrebno je rizikovati i izložiti se, a potrebno je i više realnosti, a manje romantičnih očekivanja i ubeđenja da sudbina odlučuje o tvojoj sreći u ljubavi. Ovo su saveti koje ne treba da slediš, barem ne dok temeljno ne preispitaš da li oni odgovaraju tvojoj prirodi i tvojim vrednostima.

Pravi se da te je teško dobiti

Ovo je pogrešan savet ne zato što je prava poruka da treba odmah da uskočiš u krevet sa nekim, nego zato što ne treba ništa da glumiš i izigravaš. Najvažnije je da budeš iskrena prema sebi, da znaš šta osećaš i šta tražiš i da se ne bojiš da o tome razgovaraš sa potencijalnim partnerom. Ako postoji neka dobra taktika, onda je to da ga ne uplašiš odmah izjavom da želiš ozbiljnu vezu, brak i porodicu, već da želiš kvalitetnu vezu, koja ima izgleda da bude trajna. A ukoliko samo želiš da se zabaviš, da nahraniš sujetu ili si prosto seksualno izgladnela, imaš sva prava da budeš dostupna i „laka“ kao da sutra ne postoji.

Znaćeš kad se pojavi onaj pravi

Romansa nije bajka i najčešće se ne dešava nikakva čarolija – hemija proradi i tebi se možda učini da je pravi onaj za koga ćeš posle nekog vremena utvrditi da nije ni tvoja srodna duša, ni kompatibilan partner. Isto tako, ne možeš očekivati od sebe da nekog prepoznaš na prvi pogled, nego moraš da uložiš malo vremena i strpljenja da ga upoznaš, da se sa njim povežeš i da izgradiš poverenje i razumevanje. Hemija pomaže, ali i zaslepljuje, jer ona daje osećaj – često pogrešan – da je neko stvoren za tebe i ti za njega.

musko zenski odnosi 4 Dejting saveti koje ne treba da slediš
Comments