Jedna od najvećih Disney zvezda današnjice je Demi Lovato – beauty evolucija ove umetnice vodi nas na put kroz najveće trendove proteklih godina. Otkako je Demi prvi put dospela u centar pažnje sa filmom Camp Rock 2008. godine, odmah se izdvojila svojim stilom i izgledom.

Fanovi su tokom njene karijere mogli da prate kako evoluira od tinejdžerske Disney zvezde do 30-godišnje ostvarene umetnice danas. Pojavila se na nebrojenim crvenim tepisima, održala je stotine nastupa i nosila je više šminke nego što možete zamisliti.

Tokom karijere koja traje više od jedne decenije, Demi Lovato je predstavila mnogo impresivnih beauty izdanja, posebno ako se uzme u obzir da je započela svoj put ka slavi kao tinejdžerka. Od svog prvog crvenog tepiha 2008. Demi nam uvek “servira” odličan makeup look.

Takođe, prva je isprobala skoro svaki trend šminke za koji ste ikada čuli, daleko pre nego što je zapravo postalo popularno i široko praktikovano. Ona je u osnovi trendseterka. Za to je dokaz njena beauty evolucija tokom godina.

Demi Lovato – beauty evolucija zvezde

Dok je bila na turneji za jedan od najpopularnijih Disney filmova Camp Rock, Demi se šminkala u pop-punk fazonu, što znači da je nosila mnogo krejona. Teška, debela olovka za oči i blaga smokey crna senka su vrlo pop-punk, posebno u poređenju sa jednostavnom šminkom koju je koristila za ostatak svog looka. Sa samo malo rumenila i, naravno, supersjajnim usnama, Lovato je obeležila jednu beauty eru.

Na premijeri filma Hannah Montana: The Movie 2009. godine, pevačica se istakla svojom ledenoplavom, svetlucavom senkom na očima, koja je odlično izgledala uz sjaj na usnama. A, s obzirom na to da su kasne dvehiljadite bile era smokey eye looka, njena plava senka bila je ekstremno smela.

Godine 2010, Lovato nije mnogo promenila svoj način šminkanja. Nosila je ajlajner koji pokriva i gornji i donji kapak, usne su imale svoj uobičajeni sjaj, a rumenilo joj je ostalo na jagodicama. Ali, dogodila se još jedna, verovatno veća promena. Lovato se udaljila od svoje čuvene tamne kose i zakoračila u svet plavuša.

Još jedna suptilna promena njenog načina šminkanja dogodila se 2011. godine. Ako ste ljubitelj šminke, možda se sećate ranih 2010-ih kada je sjaj za usne iznenada izašao iz mode, a mat ruževi su preuzeli vlast. A Lovato, uvek u toku sa trendovima, nije zaostajala. Već 2011. je počela da dodaje svetle mat ruževe u svoj beauty look.

Tokom 2012, Demi je za Teen Choice Awards 2012. postala platinasta plavuša. Nosila je konjski rep koji je prkosio gravitaciji sa ekstenzijama do struka. I nije štedila na svom bronzeru da bi zaista izgledala osunčano.

Lovato je 2013. zasijala na premijeri Disney animiranog hita Frozen. Njena kosa je bila elektroplave boje, a dodatno ju je istakla ružičastom senkom i smokey braon krejonom.

Na događaju Billboard Women in Music Luncheon, Demi Lovato je izgledala moćno sa frizurom ošišanom u bob, stilizovanom u wet look. Elegantna je, punk i dobro se slaže uz njeno crno odelo. Njene laminirane obrve doprinose celokupnom izgledu.

Pred kraj 2017. godine, Demi Lovato je izgledala kao prava Nju Džerzi devojka. Njena kosa je imala upečatljiv volumen i odlično je pristajala uz velike alke. Bronzana koža, bež usne i smokey eye sve savršeno dopunjuju.

Lovato je imala oštro definisan ajlajner na nastupu u junu 2018, ali to nije sve što se ističe. Takođe je bio istaknut njen hajlajter i crvene usne, a ceo makeup look izgleda veoma moderno.

Za svoj veliki nastup 2020. godine, odabrala je suptilniji stil šminkanja. Dok je pevala nacionalnu himnu na Superbowlu, Lovato je imala jednostavni smokey eye, veoma dugačke trepavice i neutralni karmin na usnama.

U julu 2022, Lovato je nosila lob sa šiškama, uz šminku u stilu egirl estetike. Rumenilo joj je visoko na jagodicama, uz mnogo hajlajtera.

Demi je u martu ove godine prisustvovala reviji Boss za proleće/leto 2023. Imala je wet look frizuru sa istaknutim baby hair pramenovima. Šminka u ružičastim i ljubičastim tonovima dala joj je vibe sirene.

Pročitajte i ovo: Moćna izdanja Billie Eilish koja pokazuju da je u modi najvažnije biti samo svoj

Naslovna fotografija: instagram.com/ddlovato

Božica Luković

Comments