Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Dercos nova linija protiv peruti

Dercos nova linija protiv peruti

1/2

Određeni svakodnevni činioci poput zagađene okoline, stresa, umora i sušenja kose fenom mogu uticati na ravnotežu mikrobioma i podstaći nastanak peruti. Novi Dercos šamponi protiv peruti za normalnu do masnu kožu, suvu kožu i za osetljivo vlasište testirani su pod dermatološkim nadzorom i potvrđuju svoju efikasnost: odstranjuju 100% vidljive peruti.

Inovativna ekspertiza na mikrobiomu vlasišta

Mikrobiom je grupni naziv za različite mikroorganizme koji stvaraju zaštitnu barijeru na površini kože. Mikrobiom štiti kožu od spoljašnjih oštećenja i osigurava njene zdrave funkcije. Ravnoteža mikrobioma, kao jedan od pokazatelja zdravlja kože, zavisi od unutrašnjih i spoljašnjih činilaca. Studije pokazuju da u slučajevima gde je perut postojana, celokupni sastav mikrobioma vlasišta postaje neuravnotežen. Perut je stanje koje se oslikava preteranim ljuštenjem ćelija kože sa područja vlasišta. Postoje dva tipa peruti: suva perut koju karakterišu male, bele ljuspice koje padaju na ramena i masna perut sa većim i debljim žućkastim ljuspicama koje ostaju zalepljene za kosu i vlasište.

VICHY Dercos anti dandruff Dercos nova linija protiv peruti

Perut nastaje usled poremećaja ravnoteže mikrobioma vlasišta. Određeni činioci poput gljivica i bakterija, ali i zagađene okoline, stresa, umora, preteranog sušenja kose fenom i boravak u prostorijama sa preterano suvim i vrućim vazduhom mogu izazvati neravnotežu mikrobioma i podstaći nastanak peruti. Do oštećenja kožne barijere vlasišta takođe mogu dovesti preterano korišćenje agresivnih proizvoda za negu kose koji isušuju ili nadražuju kožu i nisu primereni za osetljivu kožu vlasišta. Novi Dercos šamponi protiv peruti testirani su pod dermatološkim nadzorom, imaju anti-recidivno delovanje do 6 nedelja te potvrđuju svoju efikasnost: odstranjuju 100% vidljive peruti.

Editors choice