Određeni svakodnevni činioci poput zagađene okoline, stresa, umora i sušenja kose fenom mogu uticati na ravnotežu mikrobioma i podstaći nastanak peruti. Novi Dercos šamponi protiv peruti za normalnu do masnu kožu, suvu kožu i za osetljivo vlasište testirani su pod dermatološkim nadzorom i potvrđuju svoju efikasnost: odstranjuju 100% vidljive peruti.

Inovativna ekspertiza na mikrobiomu vlasišta

Mikrobiom je grupni naziv za različite mikroorganizme koji stvaraju zaštitnu barijeru na površini kože. Mikrobiom štiti kožu od spoljašnjih oštećenja i osigurava njene zdrave funkcije. Ravnoteža mikrobioma, kao jedan od pokazatelja zdravlja kože, zavisi od unutrašnjih i spoljašnjih činilaca. Studije pokazuju da u slučajevima gde je perut postojana, celokupni sastav mikrobioma vlasišta postaje neuravnotežen. Perut je stanje koje se oslikava preteranim ljuštenjem ćelija kože sa područja vlasišta. Postoje dva tipa peruti: suva perut koju karakterišu male, bele ljuspice koje padaju na ramena i masna perut sa većim i debljim žućkastim ljuspicama koje ostaju zalepljene za kosu i vlasište.

VICHY Dercos anti dandruff Dercos nova linija protiv peruti

Perut nastaje usled poremećaja ravnoteže mikrobioma vlasišta. Određeni činioci poput gljivica i bakterija, ali i zagađene okoline, stresa, umora, preteranog sušenja kose fenom i boravak u prostorijama sa preterano suvim i vrućim vazduhom mogu izazvati neravnotežu mikrobioma i podstaći nastanak peruti. Do oštećenja kožne barijere vlasišta takođe mogu dovesti preterano korišćenje agresivnih proizvoda za negu kose koji isušuju ili nadražuju kožu i nisu primereni za osetljivu kožu vlasišta. Novi Dercos šamponi protiv peruti testirani su pod dermatološkim nadzorom, imaju anti-recidivno delovanje do 6 nedelja te potvrđuju svoju efikasnost: odstranjuju 100% vidljive peruti.

Comments