Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/3

Desert X, jedna od najvećih izložbi na otvorenom u kalifornijskoj Coachella Valley i jedna od najvećih senzacija na društvenim mrežama, koju je u 2017. godini kada je i debitovala posetilo preko 200 000 ljudi, vraća se ove godine za svoje drugo izdanje. Umetnički direktor je Neville Wakefield, ko-kustos Amanda Hunt, kao i Matthew Schum, a ovogodišnji Desert X ispituje raznovrsne teme od političkih prava domorodačkog stanovništva, preko problema zagađena i nuklearnih testiranja. Na preko 80 kilometara, 19 umetnika kroz paviljone, prostorne instalacije i skulpture tretiraju izuzetno široko polje savremenih pitanja i problema. Ove godine mnogi radovi su “razbacani” po pejzažu, mapirajući ga na izvestan način, od Palm Desert do Indio, i reflektuju našu povezanost sa zemljom, vodom, okruženjem, dok istovremeno pregovaraju sa surovim pustinjskim uslovima ali i njenim mitologizovanim okruženjem. Kao što Susan L. Davis, predsednica, navodi: “Naša inicijalna misija je nastala sa idejom da nadahnemo i inspirišemo savremene umetnike i unesemo internacionalni duh u dolinu, da osvetlimo probleme sa kojima se suočavamo, dok istovremeno na te teme započinjemo dijalog sa našim posetiocima.”

Iako to jeste tačno, i ovaj izložba-festival svakako otvara neka pitanja, iskreno, dosta je diskutabilno da li se na Desert X dolazi zaista zbog radova ili da bi se bilo viđeno. Ipak, činjenica je da postoje instalacije koje se izdvajaju, inspirišu i pozivaju na razmišljanje i ovo su neke od njih.

Skrećući pažnju na klimatske promene, koji između ostalog dovode i do nestanka korala, danski art kolektiv SUPERFLEX napravio je komad inspirisan koralima, koji aludira na to kako se prošlost i sadašnjost planete Zemlje uvek susreću i kako neprestano moramo biti svesni tog preplitanja. Kao što je Coachella Valley nekada bila okean, mnogi regioni na svetu se susreću sa suštinskim promenama i ugroženostima. SUPERFLEX odgovara stvarajući prostore koji ne ugrožavaju ni čovečanstvo ni biljni ni životnjski svet. Pink, porozna struktura ne referiše samo na propadanje koralnih grebenova već je s obzirom na to da je i “platno” za film, mesto susreta svega i svih.

Editors choice