Prijavi se i zajedno sa Sarom Jo testiraj (i osvoji) nove AVON matte ruževe!

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/3

Desert X, jedna od najvećih izložbi na otvorenom u kalifornijskoj Coachella Valley i jedna od najvećih senzacija na društvenim mrežama, koju je u 2017. godini kada je i debitovala posetilo preko 200 000 ljudi, vraća se ove godine za svoje drugo izdanje. Umetnički direktor je Neville Wakefield, ko-kustos Amanda Hunt, kao i Matthew Schum, a ovogodišnji Desert X ispituje raznovrsne teme od političkih prava domorodačkog stanovništva, preko problema zagađena i nuklearnih testiranja. Na preko 80 kilometara, 19 umetnika kroz paviljone, prostorne instalacije i skulpture tretiraju izuzetno široko polje savremenih pitanja i problema. Ove godine mnogi radovi su “razbacani” po pejzažu, mapirajući ga na izvestan način, od Palm Desert do Indio, i reflektuju našu povezanost sa zemljom, vodom, okruženjem, dok istovremeno pregovaraju sa surovim pustinjskim uslovima ali i njenim mitologizovanim okruženjem. Kao što Susan L. Davis, predsednica, navodi: “Naša inicijalna misija je nastala sa idejom da nadahnemo i inspirišemo savremene umetnike i unesemo internacionalni duh u dolinu, da osvetlimo probleme sa kojima se suočavamo, dok istovremeno na te teme započinjemo dijalog sa našim posetiocima.”

Iako to jeste tačno, i ovaj izložba-festival svakako otvara neka pitanja, iskreno, dosta je diskutabilno da li se na Desert X dolazi zaista zbog radova ili da bi se bilo viđeno. Ipak, činjenica je da postoje instalacije koje se izdvajaju, inspirišu i pozivaju na razmišljanje i ovo su neke od njih.

Skrećući pažnju na klimatske promene, koji između ostalog dovode i do nestanka korala, danski art kolektiv SUPERFLEX napravio je komad inspirisan koralima, koji aludira na to kako se prošlost i sadašnjost planete Zemlje uvek susreću i kako neprestano moramo biti svesni tog preplitanja. Kao što je Coachella Valley nekada bila okean, mnogi regioni na svetu se susreću sa suštinskim promenama i ugroženostima. SUPERFLEX odgovara stvarajući prostore koji ne ugrožavaju ni čovečanstvo ni biljni ni životnjski svet. Pink, porozna struktura ne referiše samo na propadanje koralnih grebenova već je s obzirom na to da je i “platno” za film, mesto susreta svega i svih.

Editors choice