Dugi, topli dani su od skoro iza nas. Konačno smo dočekali malo kiše, udišemo svež vazduh dok se šetamo po vlažnoj ulici. Jesen, godišnje doba koje nam daje najlepše nijanse žute, crvene, braon. Period koji mnogi obožavaju i u kome nalaze neku prikrivenu romantiku, daleko od gužve u klubovima i oskudnih krpica koje su i ovog leta bile dominantne. Mnogi se okreću onim malim stvarima, dobroj pesmi i dobrom društvu. Ako ste tražili zvuke jeseni, predlažemo vam sledeće pesme:

November RainGuns N Roses

Jedna od najboljih balada svih vremena. Lepa, a tužna pesma koja vas sve vreme slušanja uvlači u neki poseban svet. Tekst i muzika oduzimaju dah.

OctoberU2

Pesma iz najboljeg perioda ovog benda. Dirljiva, genijalna, prelepa, sa jedinstvenim zvukom, muzika koja pomera sve granice.

Wake Me Up When September Ends” Green Day

Naslov ove pesme je mnogima ovog meseca padao na pamet. Ali, i pored toga, jedna od pesama koje preporučujemo u kišnim danima.

Here Comes the Rain Again” Eurythmics

Pesma koju svi znaju još od detinjstva i koju mogu da slušaju još mnogo, mnogo puta i da im ne dosadi. Zvuk koji dolazi iz vremena kad je potrebno imati talenat da bi bio uspešan. Kao stvorena za ove dane.

California Dreaming” The Mamas & The Papas

Sva lišća su braon, a staze sive, kaže pesma. Ritam odmah uhvati.

Jesen u meni Parni valjak

Nezaobilazna pesma na svim kućnim žurkama. Balada koju podjednako vole oba pola. Omiljena pesma mnogih parova.

Svirajte mi jesen stiže dunjo moja Đorđe Balašević

Tekst koji ostavlja bez daha u priči koja se, ponekad, igrom sudbine, desi sasvim običnim ljudima. I neobičnim.

Jesen u mom sokaku Predrag Živković Tozovac

Pesma koja se uporno naručuje i to sa razlogom. Seća mnoge na predivne noći u kafanama sa društvom.

Kiše jesenje Prljavo Kazalište

Srednja škola, fakultet, svaka prilika za odličan bend i pesmu. Kada padne kiša, svi je stavljaju na svoje Facebook profile.

Jesen EKV

Talenat, glas i otkrivanje složenog u samo par jednostavnih stihova. Za sve ljubitelje novog talasa, koji je nov i posle više od 30 godina.

Od svega po malo, za svačiji ukus, svačije raspoloženje. Sigurni smo da ste među njima prepoznali svoju dragu pesmu, ili onu koja vam je bila među omiljenim, a dugo je niste čuli.


Ivana Vuković je studentkinja ekonomije. Zaljubljena je u pisanje i voli kada njeni tekstovi govore nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Comments