Društvene mreže su jedan od najčešćih vidova komunikacije u 21. veku. Sa jedne strane olakšale su obavljanje mnogih poslova i omogućile brzo pronalaženje potrebnih informacija, ali sa druge strane, Internet je toliko ušao u naš život da ćemo na kraju zaboraviti šta to beše olovka i papir.

Naravno da na ovim mrežama postoje informacije koje su nam korisne, iz kojih možemo nešto naučiti, i koje imaju neku kulturnu vrednost. Ali šta se dešava kada je broj tih objava na Facebooku sve veći, a pritom nisu ni zabavne, ni duhovite, ni informativne? Posmatrajući različite profile naših Facebook “prijatelja”, izdvojili smo deset najčešćih objava. Preporučujemo da takve statuse i fotografije izbegavate, a evo i zašto.

Što na stolu to na “wallu”

Fotografije doručka, ručka i večere jednostavno nisu za Facebook – ako baš morate da obavestite svet šta ste upravo pojeli, onda napišite i recept – da bar nešto novo naučimo.

Stalno menjanje “relationship” statusa

Naročito ako to radite samo zato što ste ljuti na nekog posebno. Jedina poruka koju ćete tako poslati je da postajete jedan od onih dosadnih “prijatelja” koji sve svoje ljubavne probleme rešavaju javno, da svi vide.

Slika 119 Deset najčešćih Facebook objava

Šta je danas na meniju?

Comments