Mala crna haljina

Uvek na prvom mestu kada je klasika u pitanju. Nosiva u raznim prilikama. Kako dnevnim, tako i večernjim. Ona je savršen komad platna po kome vi detaljima, iznova i iznova, možete da oslikavate svoj stil. Prvu malu crnu haljinu dizajnirala je Koko Šanel (Coco Chanel) još davne 1926. godine i ona je od tada omiljeni komad garderobe mnogim damama.

fotografija br. 1 Deset odevnih predmeta koje morate imati u ormaru

Liv Tajler – zanosna u maloj crnoj haljini

Bela košulja

S njom nema greške. Veoma je jednostavna i laka za kombinovanje. Možete je nositi od jutra do mraka uz farmerke, suknju, šorts… Ma šta god odlučili ne možete pogrešiti. Ona je pravo rešenje za one dane “ne znam šta da obučem”.

Crne salonke

Pored one tone cipela koju već imate u cipelarniku, morate imati i jedne crne salonke obavezno. U salonkama noga izgleda zavodljivo i atraktivno. Imaju zatvorene prste, pa ih možete nositi i na posao, a naravno, i na piće posle posla.

fotografija br. 2 Deset odevnih predmeta koje morate imati u ormaru

Farmerke i salonke – dobitna kombinacija

Farmerke

Što se farmerki tiče, tu je najbitnije da pronađete one koje vam stvarno dobro stoje. Ali stvarno. To je prvo i osnovno, a posle je sve lakše. Mogu biti deo nekog opuštenog stila, a isto tako i elegantnog, jer su one najuklopljiviji komad garderobe i, što je najbitnije, nikad neće izaći iz mode.

Uska suknja

Ističe figuru na svim pravim mestima. U njoj, bićete žena sa velikim ž. Pogledajte samo Viktoriju Bekam (Victoria Beckham) i sve će vam biti jasno.

fotografija br.31 Deset odevnih predmeta koje morate imati u ormaru

Viktorija Bekam uskom suknjom ističe svoju savršenu figuru

Mantil

Stariji brat male crne haljine. Prvi mantil dizajnirao je Tomas Barberi (Thomas Burberry) davne 1901. godine kao kabanicu za vojnike. Od tog vremena pa do danas mantil je malo promenio svoj izgled, ali jedno je sigurno – postao je pravi sinonim za stil i eleganciju. Najčešći su drap ili crni, mada se danas mantili mogu naći i u drugim bojama. Idealan je za prelazni period, a ako ga nosite uz velike sunčane naočare izgledaćete kao filmska zvezda.

Pamučna T-majica

Ona je jednostavna, obična i praktična. Kao Pepeljuga. Kad uz nju dodate neke super farmerke, dobro ukrojen blejzer, salonke i efektnu ogrlicu, bićete spremni za ludu noć u gradu.

Biseri

Dugi, kratki, veliki, mali, prirodni ili veštački, sve to nije bitno. Bitno je da ih imate. A onda ih kombinujte do mile volje uz farmerke i belu majicu, ili malu crnu haljinu, ili uz kariranu košulju, ma kako god vama padne na pamet. Oni se neće buniti, a vi ćete izgledati beskrajno šarmantno.

fotografija br.41 Deset odevnih predmeta koje morate imati u ormaru

Nošenje bisera na malo moderniji način

Torbe

Svaka žena bi trebalo da ima jednu veliku torbu, za dan, u koju može sve da stane i jednu malu, za veče, u koju ne staje ništa. Najbolje bi bilo da su u nekoj neutralnoj boji kako bi ih lako kombinovale. Naravno nije zabranjeno da imate još deset drugih, ali ove dve su obavezne.

Naočari za sunce

Što veće – to bolje. Osim toga što izgledu dodaju malo glamuroznosti, one su i praktične, jer će vas posle neprospavane noći dobro sakriti od pogleda.


Mihajla Zečević. Živi u Beogradu i voli da piše. Ne koristi pero već tastaturu. Zato je i pokrenula blog “Belgrade fairy“. Nije zaljubljena u Rajana Goslinga i Pariz. Inspiraciju ne nalazi u Odri Hepbern. Ne voli vino, sneg i duge setnje pored mora.

Comments