Najpoznatiji svetski dizajneri su pored predstavljanja svojih kolekcija za jesen/zimu 2012/2013 skrenuli pažnju i izgledom svojih modela. Pogledajte koje su to frizure sa modnih pista Pariza, Milana i Njujorka ostavile utisak na modne guru-e i kakav stil šminkanja će biti popularan ove sezone.

Džejson Vu (Jason Wu) se ove jeseni odlučio za stil žene-ratnice. Uredan, čvrst konjski rep umotan u crnu traku odražava njenu snagu u kombinaciji sa maslinasto zelenom senkom za oči.

SLIKA 14 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Maslinasto zelena senka i uredna frizura predstavile su izgled stroge devojke

Mark Džejkobs (Marc Jacobs); izrazito crveni ruž za usne u kombinaciji sa minimalnom količinom šminke upotpunjuje ovaj lik junakinje crtanog filma. Ovakva devojka deluje zabavno, jednostavno i svevremeno!

slika 210 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Mladalački izgled pedesetih godina 20. veka

Rodarte devojke su ove sezone negovale nežni izgled lutke; duga talasasta kosa savijena u punđu tako da izgleda kao opušteni bob, ukrašena šnalama u obliku zvezda.

slika 39 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Neuredan bob pripitomljen je ukrasnom šnalom tako da deluje nežno i romantično

Majkl Kors (Michael Kors) je negovao živahan, svež, sportski izgled zvojih modela. Devojke su izgledale rumeno, sveže i sportski kao posle celodnevnog skijanja.

slika 48 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Prirodan, rumen izgled idealan je za hladne zimske dane

Prabl Gurung (Prabal Gurung); Kombinacija metalik plave i braon inspirisana je bogatstvom nijansi prelepih rajskih ptica.

slika 57 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Za devojke koje vole da ostave utisak

Oskar de la Renta (Oscar De La Renta) je doneo jednu od najlepših nedeljnih kolekcija, a Guči Westmen (Gucci Westman) je uklopila ženstveni dizajn sa šminkom. Sjajan, mladalački ten i neuredni bob pripitomljen trakom ili rajfom odaju klasičnu svevremenu eleganciju.

slika 63 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Svevremena traka u hladnim nijansama jeseni

Mačije oči tirkizne boje Ane Sui (Anna Sui) ostavile su utisak na reviji. Iako nisu praktične za svakodnevnu ili poslovnu šminku, savršene su za večernji izgled.

slika 73 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Idealna neobična kombinacija za večernji izlazak

Cushnie et Ochs modeli su sa sjajnom šminkom i mokrom kosom izgledale istovremeno seksi i opasno.

slika 83 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Savršena kombinacija seksi i opasnog

Džil Stjuart (Jill Stewart) – Lila senka i opušteni talasi učinili su da ova devojka deluje istovremeno nežno ali i seksi i zavodljivo. Idealan spoj šminke i frizure za romantičan jesenji ili zimski sastanak.

slika 93 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Svetla kosa, opušteni talasi i nežna nijansa senke idealna su kombinacija za romantične dame

Rejčel Zoi (Rachel Zoe) voli boho-hipi izgled, pa nije iznenađenje što su njeni modeli imali neuredne frizure sa opuštenim loknama i pletenicom sa strane. Savršen izgled za dame koje žele da izgledaju prirodno lepo sa minimalnim trudom.

slika 102 Deset stilova šminkanja poznatih dizajnera

Pomalo u neurednom stilu šezdesetih i sedamdesetih

Izvori fotografija: stylebistro.com, realbeauty.com, teenvogue.com, allure.com


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Comments