Početak prijateljstva je kao početak ljubavne veze, prvo se skontate, onda razmenjujete razna iskustva, upoznajete se i otkrivate mnoštvo zajedničkih osobina, snova i želja. I sve krene odlično, ali posle određenog vremena jave se trzavice, ispale, nerazumevanje, a ponekad i ljubomora. Prilično je teško saznati da se neko pretvarao da vam je prijatelj. Ali nije svako namenjen da vam to i bude. Prijatelji su retki, veoma dragoceni i ako neko nema najbolje namere prema vama shvatite to kao dar, jer neka druga osoba će je nadomestiti. Osoba koja će biti vredna toga. Isto kao i u vezi, važno je čekati pravu osobu.

Ne verujte ljudima koji se hvale da imaju ne znam koliko prijatelja, to su poznanici. Prijatelj je ona osoba koju možeš pozvati usred noći i reći nešto najgore ili nešto najlepše što ti se desilo.

Danas je česta situacija da neke devojke žele da se okoriste o svoje prijateljice. Da li zbog odeće, šminke, statusa, ne možemo ograničiti razloge, ali takve osobe postoje i prepoznaćete ih, jer rade sledeće stvari:

Svaki razgovor se svodi na njih. Prijateljstvo je uzimanje, ali i davanje. Mora postojati balans. Kada ona govori, ti slušaš. Kada ti govoriš, ona sluša. To je princip jedne normalne prijateljske konekcije. Ako se sva priča svodi na njene probleme, njene opsesije, momke, ljubavnike, shvati da u vašem prijateljstvu nisu jednako podeljene uloge. Ti joj služiš kao psihijatar!

slika 1ff Detektuj lažnu prijateljicu

Velika je razlika između pravog prijatelja i poznanika

Čine da se osećate loše! Ako ona pokušava da se oseća bolje kritikovanjem tvog izgleda, odeće, razmišljanja, zapitaj se. Prijateljstvo je pun paket, razumevanje, podrška i savetovanje. Dakle, tvoja prijateljica, čak i ako ne misli da si najbolje odlučila, mora ti to lepo reći, a ne da te sramoti i povređuje.

Nisu pouzdane! Dešava se često da bitne i poverljive stvari o vama procure, a rekli ste ih samo svojim najbližim prijateljima? Uključite alarm. Takođe, često nemaju vremena za vas, pomeraju dogovore i ispaljuju, iako znate da nemaju neke dodatne obaveze, nisu bolesne. To je znak nepoštovanja.

Ona, pa ona i samo ona! Devojke tipa centar sam sveta duboko u sebi kriju komplekse i nezadovoljstvo. Nije u redu da 24/7 priča o sebi, svom dečku i tako danima ukrug. Skromnost je vrlina i ne poseduje je svaka osoba, ali vi imate pravo na skromnu i pouzdanu prijateljicu.


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Comments