Nekih razmaženih navika, treba da oslobodite, a neke nesigurnosti da prevaziđete samopouzdanjem odrasle osobe. Ali neke detinjaste stvari, reakcije i ponašanja, uvek su vam potrebne – kad odrastemo, veština je i dar kad umemo da pogledamo svet očima deteta.

Radosno iščekivanje

Sećate li se onog osećaja da kad uveče legnete da spavate, jedva čekate da prođe to spavanje i da svane dan, koji će vam doneti ko zna kakve sve radosti, avanture i uživanja? Kad odrastemo često ležemo premoreni a ne možemo odmah da zaspimo, jer odmotavamo u glavi spisak obaveza koje nas čekaju sutra, pitajući se hoćemo li sve stići i kako ćemo izdržati radni dan, ako se ne naspavamo. Osećanje dužnosti i briga umeju potpuno da uguše sav avanturizam u nama i svu želju da izađemo izazovima u susret.

Jureći kroz dužnosti i obaveze, propuštamo da primetimo i cenimo one dobre i vesele momente, kojih sigurno ima u svakom danu. Pošto smo odrasli, onda smo u stanju i da koristimo svoju svest, nameru i volju, a jedan od načina je da svake noći kad legnemo, prizovemo ono osećanje radosnog iščekivanja i pomislimo šta li nas sve lepo i dobro čeka u sutrašnjem danu.

detinjaste stvari 5 detinjastih stvari koje ne treba da prestaneš da radiš
Comments