Društvo za odlazak lekaru

Ima ljudi koji nikada ne prevaziđu strah od zubara ili od injekcija. I to je zaista strašan strah, koji vas tera da se preznojavate i da se pitate hoćete li se potpuno obrukati, tako što ćete početi da plačete, ili ćete se onesvestiti ili dobiti srčani napad. Ali tamo gde nema igala i bušilica, možete i treba da idete sami. A možda odete i korak dalje, pa pokušate da prevaziđete svoju paniku – to je ogroman osećaj postignuća i trijumfa, dugujete sebi da to iskusite.

Mamina uteha

Ako je mama uvek bila vaša najnežnija utešiteljica, najbolja prijateljica, koja vas nikad nije osuđivala i umela je da vam pomogne da stvari sagledate iz druge perspektive, da pronađete mudrost i smisao i onda kad vam je teško, tada će vam mama uvek nedostajati. Ali setite se da je mamina moć bila u tome da vas razume i uveri da vi to možete i uradite to sami za sebe.

Možda ćete morati da naučite tu veštinu, jer mame više nema, a možda ćete shvatiti da ste dovoljno odrasli da mamu poštedite nekih bolova, jer sasvim sigurno ima dovoljno svojih.

5 detinjastih stvari koje ti više nisu potrebne2 5 detinjastih stvari koje ti više nisu potrebne
Comments