Iz godine u godinu broj poznatih ličnosti u modnim kampanjama se povećava. Može se reći da ne postoji poznata ličnost iz sveta šou biznisa, a da nema bar jedan potpisan ugovor sa nekom modnom kućom. Dobro, verovatno postoji, ali oni ovde nisu vredni pomena, jer danas govorimo o poznatim ličnostima čije će učestvovanje u modnim kampanjama obeležiti ovo modno proleće.

fotografija br.1 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Rijana za Armani Jeans

Krećemo od gospođice Rijane (Rihanna). Ona nas ovog proleća pozdravlja sa reklama za Armani Jeans i Armani Underwear. Koliko joj se dopao posao modela govori i činjenica da joj je ovo druga sezona da to radi za Armani. Za obe kampanje bi se moglo reći da su povezane. U prvoj ona leži na sofi u farmerkama i pamučnoj beloj majici, dok u drugoj kampanji sedi u donjem vešu i bukvalno flertuje sa kamerom, tj. potencijalnim kupcima. Aaaa, opasna si, RiRi, nema šta!

fotografija br.2 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Rijanin flert sa kamerom u kampanji za Armani Underwear

Drugi u nizu je gospodin Dejvid Bekam (David Beckham) i kampanja o kojoj se mnogo pričalo za švedski brend H&M. Što se same kampanje tiče, pa i nije ništa posebno. Verovatno su potrošili previše para plaćajući Dejvidu za poziranje. Ili im je baš to bila namera? Igrati na kartu Bekam.

fotografija br.3 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Kakav pogled

Kejt Vinslet (Kate Winslet) za St. John. Ona je sa pozicije zaštitnog lica smakla, sada ne tako omiljenu u Srbiji, Anđelinu Džoli (Angelina Jolie). Ono što je primetno jeste činjenica da Kejt izgleda odlično. Zapravo, s godinama ona izgleda sve bolje, a što se stila i kampanje tiče, dovoljno je samo reći šik bez mnogo truda. Savršeno!

fotografija br.4 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Kejt Vinslet - prelepa

I dalje smo na američkom tržištu i tu je još jedna filmska zvezda. Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow). Ona je ove sezone kućni budžet popunjavala reklamirajući torbe modnog brenda Coach. Fotografije su osunčane, Gvinet na njima izgleda zadovoljno i bezbrižno. Za to treba zahvaliti fotografu Piteru Lindbergu (Peter Lindburgh). Prelepo!

fotografija br.5 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Gvinet Paltrou za Coach – proleće u gradu

Kako izgleda zavoditi kameru na vrhu zgrade u Njujorku? E to nam može pokazati glumica Ešli Grin (Ashley Greene) u kampanji za DKNY. Zvezda Sumraka (Twilight), umesto u ulogu Alis (Alice Cullen), ovog puta uživela se u ulogu modela i super je odigrala. Toliko dobro da je nemoguće odlučiti da li bolje izgleda torba koju ona reklamira ili sama Ešli!

fotografija br.6 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Šta vam se više dopada proizvod ili model?

I još jedna glumica! E, ova je poslednja. Mišel Vilijams (Michelle Williams) za Band of Outsiders. Nostalgična kampanja, rađena da izgleda kao polaroid fotografije, a i Mišel izgleda kao da je izašla iz vremena kada su iste fotografije bile popularne. Kao devojčica!

fotografija br.7 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Polaroid momenti

Sledeća na listi – Žizel Bundšen (Gisele Bündchen)! Ok znamo da je ona postala zvezda zahvaljujući modelingu, ali ovu kampanju je bilo prosto nemoguće izostaviti sa liste. Kampanja za Versace. Tu su prelepe fotografije za koje su zaslužni Mert Alas (Mert Alas) i Markus Pigot (Marcus Piggott), prelepa Žizel i naravno odeća brenda Versace. Za dobru kampanju više od ovoga stvarno nije potrebno.

fotografija br.8 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Ko će duže pamtiti ovu kampanju momci ili devojke?

Zvezda u usponu, Amber Le Bon (Amber Le Bon), ćerka lidera grupe Duran Duran, ovog proleća je zaštitno lice kampanje novog brenda Vanessa G, dizajnerke Vanese Gauden (Vanessa Gouden).

fotografija br.9 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Nosiva umetnost

Bivši Viktorijin anđeo, Helena Kristensen (Helena Christensen), rešila je malo da se vrati modelingu. Ovog puta kao zaštitno lice kampanje Triumph Essence, za koju je i dizajnirala tri ekskluzivna komada.

fotografija br.10 Devet poznatih lica u modnim kampanjama

Helena Kristensen za Tirumph


Mihajla Zečević. Živi u Beogradu i voli da piše. Ne koristi pero već tastaturu. Zato je i pokrenula blog “Belgrade fairy“. Nije zaljubljena u Rajana Goslinga i Pariz. Inspiraciju ne nalazi u Odri Hepbern. Ne voli vino, sneg i duge setnje pored mora.

Comments